Neo HD Premiere Realtime playback at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 9th, 2008, 12:51 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Neo HD Premiere Realtime playback

Sorry to start a new thread on this. I have read the FAQ and most of the cineform website, but I'm unclear on one point:

Neo HD will playback cineform movs in PPro CS3 on the mac, but can't tap into the realtime engine that Premiere has. Is that correct?

So that would mean that whenever the time indicator moves over a transition or clip with an effect, you wouldnt even get a low quality preview, right? Just a black screen?

I'm already sold on the cineform workflow. Just need to save for a hd camera and then I'm onboard. :)
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old January 9th, 2008, 09:49 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Fernandina Beach, FL
Posts: 562
*EDIT*

I completely missed the words "on the mac". Doh.

Carl

*/EDIT*
__________________
Carl Middleton
Whizkid Mediaworks

Last edited by Carl Middleton; January 9th, 2008 at 09:50 AM. Reason: oops.
Carl Middleton is offline   Reply With Quote
Old January 9th, 2008, 09:51 AM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
On the Mac under under Premiere Pro, the CineForm clips play just like any other, as fast as the system allows, including through transitions and color effects. If it Final Cut Pro that will not support playback throuh transitions of any third party codec.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 09:08 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Thanks for the reply David.
So could you just clarify what the difference between the "realtime playback" engine that is advertised for the PC version of Premiere Pro, and the Mac Premiere Pro playback is?

Also (again a mac question), can you still use and playback dynamically linked AE comps in PPro if those AE comps contain cineform clips?
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2008, 09:46 AM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
On the Mac we do not include the real-time engine which will accelerate many operation over the stock PPro engine on the PC. All our software is available for 15-day trials. That is really the best way to find out where are work fine for you needs.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:38 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network