Cineform/Video Card Playback minor issue at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 23rd, 2008, 11:23 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Antioch, TN
Posts: 67
Cineform/Video Card Playback minor issue

Okay I searched around on this one and didn't find much. I was recently having troubles with getting video to playout on my quadro 1500 card and finally solved that problem via one of the threads here.

However, I'm still having a minor issue with playback: whenever I stop, the video goes away and the desktop returns on my tv monitor. And it doesn't just go away, there's a huge glitch in the transition. The same thing happens when I press play in the timeline (I'm using CS3 with AspectHD, btw)--a huge glitch hits the screen, then playback begins.

When I am in a non-cineform project, I know there is a setting to 'display desktop when video playback is idle' (or something like that), but there isn't in the Cineform playback settings window. I'd like to always see video on my tv monitor whether the video is stopped, rewinding, playing, etc. Is this possible?

It's not the end of the world or anything, as I can still edit and view video, just a little annoying. Is there a setting that I've overlooked? If there is already a thread on this, please point it in my direction!
William Middleton is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2008, 01:19 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
I have the same card, same sw and the same experience. But I've noticed the TV (2nd) monitor behaves differently depending upon how it's hooked up to the card. DVI to HDMI shows more glitches and pauses than DVI to VGA, but of course with VGA you don't get HD. And using the breakout box to component wasn't much better.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2008, 01:41 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: Antioch, TN
Posts: 67
I'm currently sending HD component out via the Quadro breakout box to a HD 38" CRT (heavy sucker, too). The quality isn't bad; actually it looks great considering my footage is shot from a Canon HV30. The glitches are what's bothersome.
William Middleton is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:57 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network