ProspectHD and AJA Xena LHe - sound sync issue/bug at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 26th, 2008, 11:56 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 21
ProspectHD and AJA Xena LHe - sound sync issue/bug

David - I submitted ticket #611-5976708 regarding AES sound sync is off when viewing HD-SDI video (about 15 frames) making editing impossible. Audio is ahead of video. I received a response on 4/14/08 that they have confirmed this bug exists. Can you check into this? I just made an investment in a new edit system that I can't use yet. Thank you. -Greg J. Winter

PS. I really like the quality and size of files I get working with the Cineform Codec - I just want to be able to edit on my PVM-14L5 Monitor the way I used to with SD projects!
__________________
Greg J. Winter
Electronics Engineer
www.gregjwinter.com
Greg J. Winter is offline   Reply With Quote
Old April 26th, 2008, 12:47 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I can't confirm that bug exists, and as far as I know it doesn't, but 4/14/08 was a very busy time so testing and reporting maybe an issue. However audio and video sync are supposed to be hardware looked by the AJA card. If you use the AJA drivers we provide there should be no issue. I understand there are cards with a firmware change, which may be the failure point. Please follow up with the ticket and get support to confirm.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old April 26th, 2008, 09:13 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rochester, NY
Posts: 21
When I use the ProspectHD-3.2.5.159 driver, I have the problem with sound playing back using Premiere Pro Version 3.2.0 and the previous Premiere Pro version before this too. I am using the drivers installed under C:\Program Files\CineForm\AJAIO.

I can play back the Cineform AVI using Media Player with audio in sync using motherboard audio.

If I uninstall Cineform Prospect and install AJA Xena's drivers version 3.1.1, I can playback captured AJA avi files just fine and I just figured out that I can import the EX1 BPAV directory into an AJA project and playback AES audio and the audio is in sync with the video.

How do I follow up with a ticket that is listed as "Work in Progress"? Is there a program to see what firmware my AJA card has? Thank you. -Greg.
__________________
Greg J. Winter
Electronics Engineer
www.gregjwinter.com
Greg J. Winter is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:37 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network