Not able to capture AVIs with build 167 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 8th, 2008, 10:36 AM   #1
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 288
Not able to capture AVIs with build 167

I just downloaded and installed the latest release of NEO HDV (released last week) and I am unable to capture AVI files from either the HV20 or XH-A1. I have tried to repair the registries and also uninstalled and reinstalled the software with no luck so far. After I start to play a clip in Connect HD and hit "start" to capture, the tape stops and I get a series of error statements in the log, starting with:

Error CreateAnd ADDFILter (CLSID....)(0x80040154-Class not registered) in (RTCaptureConvert.cpp at 749)

I can capture m2t files but not AVIs, and the only thing that has changed with my PC is the upgrade of NEO. Anyone else encountered this issue?

Pat
Pat Reddy is offline   Reply With Quote
Old June 8th, 2008, 11:32 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: South Africa
Posts: 44
Try reinstalling it...
Christopher Grant Harvey is offline   Reply With Quote
Old June 8th, 2008, 12:05 PM   #3
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 288
"I have tried to repair the registries and also uninstalled and reinstalled the software with no luck so far."

:)

Pat
Pat Reddy is offline   Reply With Quote
Old June 8th, 2008, 12:30 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: South Africa
Posts: 44
Keep trying, I had to reinstall Aspect HD 4 times once before it worked properly...
Christopher Grant Harvey is offline   Reply With Quote
Old June 8th, 2008, 03:57 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Just tried it with my HV20... works fine...

from the error I think it means the process of registering didn't work when you loaded the software....

I'd just do a standard un install and make sure your firewall/virus checker is
off and try to load it again...
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2008, 06:01 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tampa Florida
Posts: 347
I have the same problem with 167 new version.
HD Link capture is not working with my HV20 cam.
Jose Ortiz is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2008, 10:17 AM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
OK, I can see the issue, there is a missing registry setup for some systems on install.

Unzip attachment and double click on the UseMpeg.reg file. Restart HDLink.
Attached Files
File Type: zip UseMpeg.zip (301 Bytes, 73 views)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2008, 11:40 AM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
A version for NEO users.
Attached Files
File Type: zip UseMpeg4NEO.zip (303 Bytes, 58 views)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2008, 05:26 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
David, As my load is working with my HV20, is there any benefit for me to run the setup you are describing, or should I leave good alone?
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2008, 05:33 PM   #10
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
You should see no difference, yet he registry setting attached does correct a small installation error. We have update 167 to 167a with the installer patch -- download this as it is much smaller. Patch rating: Harmless to potentially benefincial.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 13th, 2008, 11:50 PM   #11
Major Player
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 288
Hey David, thanks for the fix!

Pat
Pat Reddy is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:46 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network