Sony Vegas + Adobe After Effects = NEO/Prospect/Aspect? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 3rd, 2008, 08:15 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
Sony Vegas + Adobe After Effects = NEO/Prospect/Aspect?

Hi. I edit with Sony Vegas and Adobe After Effects on a PC. Which version of Cineform is right for me? Their website says that Cineform Prospect/Aspect are for CS3 software (which would include After Effects, I gather) while Cineform NEO should be used with the other NLE platforms such as Vegas.

So will NEO work with Vegas AND After Effects.

Also, I'd like to know if Cineform Prospect or Aspect will work with Vegas, or are these versions only for Adobe Premiere

Thanks!
Adi Head is offline   Reply With Quote
Old September 3rd, 2008, 09:18 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
NEO is for all tools, Aspect/Prospect adds extras for Premiere Pro. You should be looking at NEO which work well with Vegas and After Effects.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 10:36 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
okay thanks.

but just to understand the basics.... in theory, i could work also with Vegas and Cineform Prospect or Aspect with the same results?

And one more question more or less on the same note... can I use Vegas to edit material that was captured with Premiere using Prospect/Aspect?

I know these are probably dumb questions, sorry.

and thanks.
Adi Head is offline   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 10:42 AM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
All our tools are completely compatible. Aspect and Prospect will work with Vegas, but to no advantage over NEO. Only Premiere Pro benefits from the extra features of Aspect/Prospect.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 03:39 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Aug 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 642
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
All our tools are completely compatible. Aspect and Prospect will work with Vegas, but to no advantage over NEO. Only Premiere Pro benefits from the extra features of Aspect/Prospect.
thanks for making that clear for me. :-)
Adi Head is offline   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 05:59 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
All our tools are completely compatible. Aspect and Prospect will work with Vegas, but to no advantage over NEO. Only Premiere Pro benefits from the extra features of Aspect/Prospect.
"Only Premiere Pro benefits from the extra features"

what extra features?
Anthony Smith is offline   Reply With Quote
Old September 4th, 2008, 08:00 PM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If you don't have Premiere you aren't going to benefit. If you are thinking of using Premiere, read up on Prospect HD over on our web site.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 5th, 2008, 12:09 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
David as a user of Premier and Vegas.... I know how to install Prospect 4k for use in Premier... how do I install Prospect 4k for use in Vegas... ( I know I wont get the extras
in Vegas)

And will the two programs support each other with the Cineform AVI format??

as in, can I import AVI material into Vegas from Premier and the other way around??

Thanks
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old September 5th, 2008, 12:16 PM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Just install P4K, is works for every VFW, DirectShow and Quicktime enabled tool -- including Vegas.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:26 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network