AspectHD: No sound in PPro CS3 but mediaplayer its fine ! at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 8th, 2008, 07:51 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK
Posts: 63
AspectHD: No sound in PPro CS3 but mediaplayer its fine !

I've just converted a whole load of M2TS files (which has now expanded to 82Gb from about 10Gb!), and whilst that took some time, I checked in media player that the sound worked.
It does, no problem.

So I started up PProCS3, loaded up just a small clip with the correct preset (1440x1080 pal), the clip plays back nice and smoothly, but the audio is now mono, and I can't actually see a waveform in the timeline. More importantly, I cant hear ANYTHING !.

Seems very odd to me.
Rob O'Day is offline   Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 12:25 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
You need a different audio filter to decode your M2TS files. Try AC3Filter from here Free-Codecs.com :: Download AC3 Filter 1.51a : AC3 Filter is a DirectShow filter for AC3 decoding, and reconvert you source. Like the AVI doesn't have stereo PCM audio in it as the correct decoder wasn't installed.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 01:02 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
You need a different audio filter to decode your M2TS files. Try AC3Filter from here Free-Codecs.com :: Download AC3 Filter 1.51a : AC3 Filter is a DirectShow filter for AC3 decoding, and reconvert you source. Like the AVI doesn't have stereo PCM audio in it as the correct decoder wasn't installed.
Thanks David.
Guess thats good and bad news rolled into one !
Encoding time again !!!
Rob O'Day is offline   Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 01:54 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK
Posts: 63
Ah, actually after installing that, I also thought I'd checkout what Audio Hardware premiere was using.... It was using my BMI 'Decklink' instead of my Emu card !
Doesn't seem like I need to convert it again, I exported the audio into my audio app, and its still stereo...
heh
(further inspection - ie: using my eyes, it says 5.1 in premiere)

er, dont understand but thats ok with me as it saves 24 hours of encoding !
Rob O'Day is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:01 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network