EX1/ Prospect Audio Synch Problem at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 9th, 2008, 07:53 PM   #1
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,461
EX1/ Prospect Audio Synch Problem

EX1 HQ 1080 30p interview footage imported with Sony Clip Browser, converted to CFHD 1920x1080 30p w/ HDLink, imported to Premiere CS3 into a Prospect 1080 30p HQ project. No glitches during this process- but, with every clip the audio is out of synch by 4 frames. Original footage is fine.
Synch error is consistant throughout.
I never noticed a problem before probably because I have never shot an interview with EX1 previously.
Does anyone have any experience with this??
Thanks
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old October 9th, 2008, 09:20 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,091
I have not heard of this. Are you converting MXFs or MP4s?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 9th, 2008, 09:36 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: PERTH. W.A. AUSTRALIA.
Posts: 4,363
This is slightly off-topic but may be valid.


Did you take your audio direct-to-camera from a microphone or have you sourced your audio from an audio mix console?

For some reason on a multicamera shoot my direct-to-camera reference tracks were fine but my mixer feed to the master camera was a bit out and my audio tracks lined up fine but the vision then seemed about a quarter beat off. I eyematched it in the end and did not go looking for the cause as the event was a one-off job.
Bob Hart is offline   Reply With Quote
Old October 10th, 2008, 11:43 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,461
David- The files were brought into the computer as mp4 by the Sony clip browser. I just used the Clip Browser in default mode- didn't alter any settings. Also, I captured once direct from the cam via USB, then tried again with SxS inserted directly into laptop.

RE audio input- I was using an on camera shotgun on Ch1 and a wireless lav on Ch2- both direct into the cam, no mixer.
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old October 10th, 2008, 12:35 PM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,091
I can't think I any reason that your audio is off. File a trouble ticket and send a sample (short) MP4 to support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 10th, 2008, 03:41 PM   #6
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,461
Thanks David.
Soon as I finish this project and get it out, I'll go back thru the whole chain and take a second look before filing a ticket.
I just wanted to check if this was a known issue or not.
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Adorama
(800) 223-2500
New York, NY

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Texas Media Systems
(512) 440-1400
Austin, TX

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

VideoGuys
(800) 323-2325
Mineola, NY

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



All times are GMT -6. The time now is 06:19 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2018 The Digital Video Information Network