Prospect HD Interlace problem. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 20th, 2008, 02:33 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: May 2004
Location: San Francisco, CA
Posts: 88
Prospect HD Interlace problem.

Source clips are 50i (25fps interlace), MP4 files from EX1. When I convert them to Cineform AVI (HD Link Prospect HD), with Deinterlace option off, the result clip looked like got deinterlace anyway.

I did a comparison test at the same timecode.

1. MP4 file - HDLink AVI - After Effects (clip got deinterlace eventhough Intepret Footage - Separate Fields:OFF)

2. MP4 file - After Effects (clip doesn't get deinterlace, Intepret Footage - Separate Fields:OFF)


I uploaded sample files, but only a quarter portion of the image so we can see it at 100% viewing.
Attached Thumbnails
Prospect HD Interlace problem.-hdlink-interlace.jpg   Prospect HD Interlace problem.-mp4_interlace.jpg  

Prospect HD Interlace problem.-hdlink-deinterlace.jpg   Prospect HD Interlace problem.-mp4_deinterlace.jpg  

Prospect HD Interlace problem.-hdlinksetting.jpg  
Desmond Sukotjo is offline   Reply With Quote
Old October 20th, 2008, 03:35 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Just testing the latest Prospect build with MP4 EX1 footage and I'm not seeing this interlacing bug. File a trouble ticket and upload a short mp4 Ex1 sample that does it and send the link to support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 25th, 2008, 08:20 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: May 2004
Location: San Francisco, CA
Posts: 88
Problem solved by applying registry patch, support sent me. Thanks.

Case Closed.
Desmond Sukotjo is offline   Reply With Quote
Old November 25th, 2008, 09:39 AM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Might add the registry patch was not to fix a CineForm issue, rather the MPEG decoder has its default settings changed by a third party application.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network