Neo Scene won't capture at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 9th, 2009, 11:58 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Oct 2006
Location: Burbank CA
Posts: 466
Neo Scene won't capture

Installed demo version. Capturing HDV format.
Open program and transport controls work. Set preferences to capture and convert. Program stalled. Reset to capture M2t. files only, convert after. Hit capture/start and nothing happens. Get spinning windows icon. Have to close the program.

2nd question: do u have to open Scene as a separate program or can it be set up to open with the capture selections inside Vegas.

3rd question: How do u preview (look at) the capture once it's happening or as it's happening? Can you? Does the Vegas capture preview window come into play?

thx

Vegas 8
Windows vista
firewire 400 drive via express 34 card
Macbook Pro
Canon XH-A1
Neo Scene demo
David Morgan is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 09:51 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bay Area, CA, USA
Posts: 348
1. Can Vegas capture the video? If not either, then the problem is with your PC.
2. It's separate.
3. You look at the footage after it's got captured, and you keep/delete what you want afterwards. Cineform will capture everything, until you tell it to stop.
Eugenia Loli-Queru is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 10:23 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Oct 2006
Location: Burbank CA
Posts: 466
yes, I can use Vegas to capture video, either DV or HDV. The Cineform capture is not working.

#3-So the only way to watch what your capturing is to use the camera viewfinder?

thx
David Morgan is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 10:46 AM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
File a support ticket, cineform.com/support
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2009, 12:11 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Oct 2006
Location: Burbank CA
Posts: 466
Filed...............
David Morgan is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2009, 07:06 AM   #6
Trustee
 
Join Date: Dec 2002
Location: Gwaelod-y-garth, Cardiff, CYMRU/WALES
Posts: 1,215
David, I'm getting exactly the same problem trying to capture HDV from my FX1. Neo Scene closes every time with either option...
Robin Davies-Rollinson is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2009, 08:19 AM   #7
Major Player
 
Join Date: Oct 2006
Location: Burbank CA
Posts: 466
Forget it. Just use Vegas directly and edit in HDV. It can handle it.
David Morgan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:46 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network