Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 15th, 2009, 04:57 PM   #1
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,070
New public beta for CineForm HD and 4K tools (Windows)

At has been a while, here are a bunch of enhancements for Prospect/NEO/HD/4K. These are likely the last major beta without CS4 features (yes it is coming,) so this is the CS2/CS3 version.

Prospect 4K - http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...191-090115.zip
Prospect HD - http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...191-090115.zip
NEO 4K - http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...191-090115.zip
NEO HD - http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...191-090115.zip

Some of the changes (there are more not listed.)
Added: (4K tools only) DriectShow alpha channel encoding of 8-bit RGBA sources (previously was 16-bit per channel was supported in AE.)
Added: CF2DPX frame range access and more speed when creating DPXs.
Enhanced : Progressive v210 (10-bit YUV) decodes are 20% faster on 4+ core systems.
Enhanced: The CF2DPX example help is better.
Enhanced: Pulldown detection for very long records.
Enhanced: When requesting 24p from 60i, it will now deinterlace until it is more sure it has found a pulldown cadence.
Enhanced: 24p pulldown will be smarter when fed already 24p source than have no pulldown (Canon 24F source) or 50i sources.
Fixed: Look for CoreAVC first as the new CS4 AVCHD breaks AVCHD support in HDLink.
Fixed: Active Metadata with different user accounts.
Fixed: Alpha channel encodes from within BluffTitler.
Fixed: Playback using Vista's Window Media Player is now fast and with the correct aspect ratio.
Fixed: Super-super white (serval stops over) clipping with using Active Metadata but not using 3D LUTs.
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2009, 06:21 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
At has been a while, here are a bunch of enhancements for Prospect/NEO/HD/4K. ....

Added: (4K tools only) DirectShow alpha channel encoding of 8-bit RGBA sources (previously was 16-bit per channel was supported in AE.)
Any chance this will make Ultra CS3 work with CF alpha channeled stuff now? That is, OUTPUT CF HD with alpha? We've not had much luck in the past...just a few MOV's...
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2009, 06:43 PM   #3
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,070
It is the fault of Ultra, not CineForm, I have pointed out that deficiancy to them in the past. Please ask Adobe to fix it. They simply not offer an alpha channel to DirectShow or VfW, and we support both. Bluff Titler can do it in the $40 package, so why can't Adobe.
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 15th, 2009, 09:28 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2008
Location: Golden Bay New Zealand
Posts: 46
Prospect working again

I just tried the beta and can at last capture from a Sony V1 on Vista x64. Thanks very much.
Ray Parkes is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2009, 05:25 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Foothill Ranch, CA
Posts: 150
I installed the beta last night. I am on Vista x64, with 8gb Ram, quad core.

THANK YOU. The playback in windows media player works smooth now.

Also, I know you have not finished the importer for CS4, but with this beta, the playback in Premiere CS4 is better. Before this release, after a few seconds, the playback with CF AVI files would come to a crawl, like 6-10 frames a second.
Now they play at almost real time.

I am looking forward to the new CS4 importer.
Andy Urtusuastegui is offline   Reply With Quote
Old January 16th, 2009, 09:24 PM   #6
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,070
Thanks for the reports, if nothing bad comes up this will be the official release next week.
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2009, 11:54 AM   #7
Tourist
 
Join Date: Dec 2008
Location: Florida
Posts: 2
hello, I install neo4k and whenever i start after effects, it crashed. something's wrong with CFHD.DLL.

Only in windows vista
Huy Trieu is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2009, 08:39 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Foothill Ranch, CA
Posts: 150
Huy, go the the cineform page and download the latest version. The beta you used is one build old.
Andy Urtusuastegui is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2009, 09:33 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2005
Location: Vancouver BC
Posts: 119
How do I convert quality files from FCP on my G5 to my laptop PC if my Mac is not Intel?
Scott Harper is offline   Reply With Quote
Old January 25th, 2009, 09:18 AM   #10
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,070
Quote:
Originally Posted by Huy Trieu View Post
hello, I install neo4k and whenever i start after effects, it crashed. something's wrong with CFHD.DLL.

Only in windows vista
AE should not be using CFHD.dll, it will be using the importer under CS3 to CFAEIO.aex under 7.0. Likely you have an install issue, you need to contact support (file a ticket, CineForm Support.)
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 25th, 2009, 09:22 AM   #11
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,070
Quote:
Originally Posted by Scott Harper View Post
How do I convert quality files from FCP on my G5 to my laptop PC if my Mac is not Intel?
There are very limit choices, none of with I have tried. ProRES now has limited PC compatibily (although I doubt their is much deep precision supported on the PC), BitJazz Sheer or Avid DNxHD might work, and there is always uncompressed.
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 




Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:26 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2014 The Digital Video Information Network