Neo HD Mac Freezes with AVCHD at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 18th, 2009, 07:23 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 71
Neo HD Mac Freezes with AVCHD

Hi,

I updated to the new Neo HD for Mac that supports AVCHD. But when opening an MTS file from the SD card, ReMaster just freezes...
My camera is the Panasonic HMC150.

Am I doing something wrong?

Thanks!
John
John Palaganas is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2009, 10:16 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Please send a short sample file to support that has the problem.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2009, 02:24 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 71
Hi David,

Will send to support, thanks!

I don't have my original MTS file uploaded but I tried ANY MTS file that were from the HMC150 and it freezes ReMaster.

Here's an already uploaded one from DVinfo member.
http://vontraining.net/HMC150Preview/00096.MTS

Cheers,
John
John Palaganas is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2009, 02:53 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
Did you install the AC-3 decoder from Perian? If that is missing it will freeze ReMaster
Craig Davidson is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2009, 06:03 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 71
Quote:
Originally Posted by Craig Davidson View Post
Did you install the AC-3 decoder from Perian? If that is missing it will freeze ReMaster
Thanks Craig! That solved it!

I disabled Perian because I've read somewhere that it conflicts with AVCHD in some NLE? I can't fully remember the exact details but what I remember what I had to disable it.

Is there any consequences of having it enabled?


Thanks again!
John Palaganas is offline   Reply With Quote
Old February 19th, 2009, 08:23 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by John Palaganas View Post
Thanks Craig! That solved it!

I disabled Perian because I've read somewhere that it conflicts with AVCHD in some NLE? I can't fully remember the exact details but what I remember what I had to disable it.

Is there any consequences of having it enabled?


Thanks again!
No problems I know of. I have had it enabled with both iMovie and FCP. ReMaster does not look for Perian specifically, just a working AC-3 decoder.

The next version won't hang, it just generates movies with no sound.
Craig Davidson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:06 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network