WORKFLOW PROBLEM: switching footage from PC to Mac at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 24th, 2009, 10:35 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montréal, Québec, Canada
Posts: 51
WORKFLOW PROBLEM: switching footage from PC to Mac

Hi,

I'm trying to switch my footage from a PC to a Mac to have my colorist do color grading.

The problem:
His Mac has only 1 HD slot left Internal and his logic board has a HD size limitaton which is inferior to my footage space (500-750 GB unsure which) I'm unsure about using EXT HD with firewire to work at color grading with AE.

Will my colorist be able to to work on firewire EXT HDs ? (they will be HTF formatted.)

I working with CFHD avi so is 16 MB/sec and it's VRB which I'm unsure from how much to how much; streams are supposed to have an impact on this as well (but I'm unsure what is defines exactly).

Thank you.

Can anyone give me guidance, I'm quite lost with this and IT people all seems to give me different answers.
Frederic Leclair is offline   Reply With Quote
Old March 24th, 2009, 11:43 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Don't use HTF, use an NTFS formatted drive running this: NTFS-3G for Mac OS X on the Mac. Then the files will transfer without issue.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 24th, 2009, 12:08 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montréal, Québec, Canada
Posts: 51
We tried the NTFS-3g and other paid driver for NTFS on Mac, but the files randomly disapeared and reapeared on HD.

It's a 1,5 TB but the logic board of the Mac supports only 500 GB.
Frederic Leclair is offline   Reply With Quote
Old March 24th, 2009, 02:13 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Sounds like a sick Mac. We've uses NTFS tools on the Mac without any issues. You could try using MacDrive on the PC, I've haven't done that in years. Easiest is to use GigE and network your PC and Mac.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 25th, 2009, 08:41 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montréal, Québec, Canada
Posts: 51
Thanks David, I'll look into it.

And yes it's the Mac, I've had HD tested in a MAc store with no problem at all.
Frederic Leclair is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network