Prospect HD and no preview at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 14th, 2009, 11:01 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 5
Prospect HD and no preview

I just installed Premiere CS3 (3.2) and Prospect HD (latest fix) on a new i7 system with ATI HD4870/1GB and 12 GB ram, working with Vista 64 SP1. When I work in a standard premiere project (monitor 1920x1200) I have perfect preview on my second monitor (1920x1080). When I use a cineform project, I have no preview. I have enabled overlay surface in the cineform settings and ATI catalyst I selected theater mode overlay in the avivo video settings with scale to full screen.

Any idea?
Sascha Mayer is offline   Reply With Quote
Old April 15th, 2009, 03:37 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Make sure in Windows you have DE-selected "extend desktop onto this monitor." They need to be in clone mode or Overlay will not work with Cineform. Then in your ATI Catalyst control panel the settings you have sound correct.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old April 15th, 2009, 06:31 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 5
Thanks a lot Adam,
but when I deselect extended desktop either in Vista, the second monitor is disabled - no preview. When I select clone mode in Vista or in Catalyst I have the exact copy (clone) of my primary monitor, but not a preview....
Sascha Mayer is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2009, 07:08 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany
Posts: 5
can it be Vista64 related?
Sascha Mayer is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2009, 07:22 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
I'm using Vista 64 and when I uncheck "extend" on the second monitor control panel I get a cloned/duplicate display in Windows of my desktop. It then works for full-screen output within Premiere/Prospect.

Don't know why your second monitor would vanish in Windows.
Adam Gold is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:19 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network