One last 4.0 beta. - Page 7 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 4th, 2009, 11:22 PM   #91
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Marty, we did call that a beta. So please wait for a release for fewer support issues if you are working on time critical projects, or would rather not have the headache of beta testing. As for CFHD_AVI_Importer.prm into in CS3 it should not there, that is like a registry mess up on you PC, as it is not install in CS3 in the last two betas. Just delete it, as it is CS4 component.
Thanks David. I expected it to be a beta for CS4 but I thought you had said the CS3 components were as stable as always and had not been touched. If removing that file fixes my CS3 issues I am happy as it is otherwise stable. I can deal with the IT issues while I putz around in CS4 until all the kinks get ironed out.

Thanks.
Marty
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2009, 11:39 PM   #92
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Here are the new builds that fix the missing LUTs and a few other minor tweaks, like CineForm MOV files now work in First Light, and more playback thread for 8+ core PC for Premiere CS4 (performance is still no much for the accelerator, but it does help.)

NEO HD http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...208-090504.zip
NEO 4K http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...208-090504.zip
Prospect HD http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...208-090504.zip
Prospect 4K http://02bb6aa.netsolhost.com/downlo...208-090504.zip
Just pushing these new links onto the next page.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2009, 11:42 PM   #93
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto
Posts: 539
That's weird. I installed the new build and First Light now launches. Coincidence?

Although the media files I try to import are all invalid and/or corrupt, unfortunately.
Seems like we're getting closer anyway.
Craig Irving is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 12:29 AM   #94
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kråkstad Norway.
Posts: 229
HI David.
First light now launches with the new beta and can play a cinform clip on my vista system.
The app crashes when you try to add a preset.

Also my firewire connection is no longer visible for the camera in HDlink.

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: FLPlayer.EXE
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 49ff959e
Fault Module Name: FLPlayer.EXE
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 49ff959e
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000e6e1
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1044
Additional Information 1: c330
Additional Information 2: 3eb41395559d8ebaf96ac7ce156c1efe
Additional Information 3: 05cc
Additional Information 4: 5de3820544b8dc6d069aad3b8900605e
__________________
http://www.mlotv.com
Gary Brun is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 05:20 AM   #95
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Miercurea Ciuc (Harghita)
Posts: 25
I have installed the new Update and now i have this problem:

System HP
OS: XPSP3 - latest updates
RAM: 3GB
Proc: Q6600 (Quad 2.4GHz)
----------------------------
File: Captured with HDLink - XXX1.avi (34GB)
Works fine in PProCS3 - and CS4 _plays fine with WMP

Imported into First Light (same file) - i have received an error:
Invalid File
The file "XXX" is not a valid cineform file or is corrupted
Pressed OK - The file will stay in BIN though - when trying to reimport it FL says: This file is allready in your project.
Anyway - after that - i have opened the PProCS3 project and the files were black. Only sound.
The CS4 opens the project fine and playes the files ok.

Uninstalled the Prospect HD - reinstall - and now everytime i try to import the file CS3 crashes - saying:
Sorry a serious error has occured - .... and exits.

I have 2 PC's and on both of them - after opening the file with First Light and getting that error - the file wasn't recognized by CS3 anymore.

I`m i doing something wrong ?

PS
CS4 is working just fine ...

Last edited by Sorin Pricop; May 5th, 2009 at 05:21 AM. Reason: i`ve forgot to mention ...
Sorin Pricop is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 05:40 AM   #96
New Boot
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sydney Australia
Posts: 23
David,

Happy to report that the new beta seems to have fixed the choppy playback in CS4. Incredible difference.

FirstLight however, crashes on creation of new database.

Cheers, Cam
Cameron Smeal is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 05:58 AM   #97
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Hampshire
Posts: 448
Installed the latest beta. First Light runs. However, there is no video in the playback monitor on playback.

If it helps... here is my system info.


Vista 64 Ultimate
Intel I7 CPU 2.67 GHz
12 Gig Ram
__________________
Tim Bickford
Tim Bickford is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 06:09 AM   #98
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
New beta downloaded from page 7

Dave I had the following resaults

> First Light opens now but when importing CF file FLV player crashes.

Next exported short clip 3min from timeline to Media Cineform .avi setting 720x480 wide lower third. high quality. No crashes!!!!!!!!!!!

>I also rendered it in the time line it did stop and start about 5 times but did not crash.

>Imported into Encore and went to transcode and encor encoding failed???

Question in the media encoder where you set the resoultion if you type 720 with the lock on it wants to set the second size to 540? So I unlock the aspect lock and set 720x480 do I re lock or let it as it is.

I am testing a full export about 45min of clips now. Its going to take 5 hours it tell me so I will check on it later. vista/64 quad core
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 06:12 AM   #99
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
Has anyone been able to export to CF.avi compress to 720x480 and get it to import into Encore and transcode? CS4
Thanks
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 07:08 AM   #100
New Boot
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sydney Australia
Posts: 23
David,

Spoke too soon. Playback fine but now receiving "ImporterProcessServer" has stopped working. This application hang occurs during preview/import of CF .avi's. This has only occured since the new beta. Maybe you can shed some light?

Windows Problem signature if it helps is:

Product
Adobe Premiere Pro CS4

Problem
Stopped responding and was closed

Date
5/05/2009 9:53 PM

Status
Report Sent

Description
A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature
Problem Event Name: AppHangB1
Application Name: Adobe Premiere Pro.exe
Application Version: 4.0.1.0
Application Timestamp: 49189711
Hang Signature: 3025
Hang Type: 0
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3
Locale ID: 3081
Additional Hang Signature 1: bdd14da49edfe7adaa4e800c7dc0eea0
Additional Hang Signature 2: 9b5d
Additional Hang Signature 3: abbf7f3dd41abd851ccfec709ccf4a30
Additional Hang Signature 4: 3025
Additional Hang Signature 5: bdd14da49edfe7adaa4e800c7dc0eea0
Additional Hang Signature 6: 9b5d
Additional Hang Signature 7: abbf7f3dd41abd851ccfec709ccf4a30

Extra information about the problem
Bucket ID: 559669503
Cameron Smeal is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 07:51 AM   #101
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mooresville, NC
Posts: 64
FYI, the latest beta works well for me, including Firstlight, until I try to encode. I consistently get crashes with the following:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: ImporterProcessServer.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 491896d7
Fault Module Name: CFHDDecoder.dll
Fault Module Version: 2.5.0.30
Fault Module Timestamp: 49ffb07d
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000d7bc
OS Version: 6.1.7100.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

CS4 on Windows 7
Dell XPS420 quadcore w 8GB RAM

Regards,
Glenn
Glenn Babcock is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 08:13 AM   #102
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
Hi Glen when you go to export to what format
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 08:35 AM   #103
Major Player
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chester, North West
Posts: 565
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Just pushing these new links onto the next page.
Cheers David - Is there any versions that has the presets for PP CS4? I'm keen to see if thats my problem with jerky video? With a older PC and Aspect HD it was fine with editing HD videos and that was with PP 1.5

Moved to CS4 and its dog slow and jerky with the same source video.
David Dwyer is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 08:57 AM   #104
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mooresville, NC
Posts: 64
Bruce, I tried Cineform AVI and also the Adobe MPEG Blu-Ray presets. Same results either way, it started then Import Process Server crashed.
Glenn Babcock is offline   Reply With Quote
Old May 5th, 2009, 09:19 AM   #105
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
Leaving Cineform out of the equation, it important to know that Adobe is famous for each version getting slower at the same things the previous version did easily. So when I moved from 1.5 to 2.0 I noticed a performance hit doing the same exact things. CS3 was an even bigger dog than PPRO2 and CS4 has outdone all of them.

Seriously, unlike Vegas (which I don't regularly use but I admit seems to get faster and faster with each version) Adobe seems to show little to no interest in optimizing their code for performance. They seem to only focus on new features with each version, the price of using it with any kind of responsiveness equal to the previous version is a serious hardware upgrade. I have to come to terms that simple HDV projects are going to take much longer to render in CS4 than CS3, even when I am not using any new feature or filters. Same simple HD clips in timeline with same exact effects take sooo much longer in CS4 and playback is not nearly as responsive.....yet.

I love Adobe products but if I have a project that does not require features of the newer versions, I can edit them so much faster in older versions.

In short, (too late...I know) I don't know that it is realistic to expect the same performance from CS4 that you see from PPRO 1.5 on the same hardware. Maybe Cineform will neutralize this a little....but PPRO CS4 requires much more processing in general.

Quote:
Originally Posted by David Dwyer View Post
Cheers David - Is there any versions that has the presets for PP CS4? I'm keen to see if thats my problem with jerky video? With an older PC and Aspect HD it was fine with editing HD videos and that was with PP 1.5

Moved to CS4 and its dog slow and jerky with the same source video.
Marty Hudzik is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:44 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network