First Light (mac) issues at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 17th, 2009, 09:54 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
First Light (mac) issues

I tested First light for the first time last night. Here is what I saw:

1. Apply gain and the video flickers widly between effected and uneffected frames.

2. White Balance "Pick" doesnt seem to do anything.

3. I havent read the help file yet, but couldnt see a way to apply all the adjustments done to one file onto multiple other files.

Suggestion:
The interface is very nice, but isnt there any way we could have it as a plugin within Premiere Pro/AE. It would be so much faster if we could apply it to source clips in there, rather than finding them on the timeline.
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old May 17th, 2009, 11:33 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
The video flicker is caused by your file having more than one GUID in the stream. How was the file generated?

If you want to apply settings to other clips, "Copy" with one clip selected, then select the clips you want to change and "Paste".

White balance "pick" is not yet implemented.
Craig Davidson is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2009, 11:52 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by Craig Davidson View Post
The video flicker is caused by your file having more than one GUID in the stream. How was the file generated?
I used Remaster to convert some avchd (Canon HF100 Highest quality) files to cineform movs.
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old May 19th, 2009, 11:46 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Brian, will you please send an HF100 file to support at cineform dot com using YouSendIt - Send large files - transfer delivery - FTP Replacement You can send up to 100MB for free. We only need a short segment.
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2009, 02:30 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 71
Same issue for me.

How do I remove the other GUID so I can only have 1 GUID on one footage?

Thanks,
John Palaganas is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:13 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network