Any idea when the RT engine update for PHD? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 2nd, 2009, 12:51 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2009
Location: Burbank, CA
Posts: 47
Any idea when the RT engine update for PHD?

David,

I was wondering if there is any anouncement or indication of when we will get the RT for PP CS4?

I am not sure if the PP CS4.1 solved most of the issues, or just created more to deal with.


Rick C.
Rick Casillas is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 01:05 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
Quote:
Originally Posted by Rick Casillas View Post
David,

I was wondering if there is any anouncement or indication of when we will get the RT for PP CS4?

I am not sure if the PP CS4.1 solved most of the issues, or just created more to deal with.


Rick C.
That would be very helpful. I feel like I can't really start a project in PHD4/CS4 as it currently stands.
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 01:22 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
RT will not happen until importers and exporter are completely solid, we are 90% there, yet it is way slower than ther should be (even with 4.1.) Adobe just doesn't give our components any work to do, and we are trying to find out why CS4 seems to have 30mph governor on it. We are still waiting on answers from Adobe, before moving on the RT engine. The good news the RT engine is ready, just awaiting the hooks to CS4.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 02:09 PM   #4
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Easton, Maryland
Posts: 497
I agree. No reason to start a project in CS4 until the RT engine is there.

:(

Maybe it will fix the ImporterProcessserver error?????

Simon
Simon Zimmer is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 08:37 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canton, Ohio
Posts: 1,770
David,

Any chance the new realtime engine will hook into Adobes preview engine instead of relying on hardware overlay? I don't even need to go into all of the issues this causes with Nvidia cards for you to know why I am asking about this.

Thanks.
Marty Hudzik is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 09:28 PM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I don't think I need to go into all the reasons why we not want to use any more Adobe APIs and there screen drivers are not exposed.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 10:08 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2007
Location: Washington, DC
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Simon Zimmer View Post
I agree. No reason to start a project in CS4 until the RT engine is there.
No reason to work in CS4.x = no reason to pay for upgrade to CF ProspectHD 4.x
Michael Panfeld is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 10:14 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by Michael Panfeld View Post
No reason to work in CS4.x = no reason to pay for upgrade to CF ProspectHD 4.x
I guess you haven't seen First Light -- that is the reason to upgrade.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 10:17 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2009
Location: Burbank, CA
Posts: 47
Even on CS3 cineform works just fine. Well worth it! And yes First Light is well worth it as well. Not to mention all of the new goodies coming our way with FL.

Rick C.
Rick Casillas is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2009, 10:20 PM   #10
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Easton, Maryland
Posts: 497
The upgrade is worth it just hope cs4 works pronto.

I still like cineform.

;)

Simon
Simon Zimmer is offline   Reply With Quote
Old June 3rd, 2009, 03:04 AM   #11
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
Come on... you know you're gonna do it eventually anyway. Just go on and give them the money. post a few observations & tell your friends that you're a softwear developer now.
Rumor has it that CF is going to issue merit badges to those who jumped into the Beta and played in the mud.
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old June 9th, 2009, 05:58 PM   #12
Major Player
 
Join Date: May 2008
Location: Easton, Maryland
Posts: 497
Hello,

RT engine getting any closer for Prospect HD?

I haven't done any beta testing in awhile because without the RT engine it is not worth trying a new project in CS4.

Simon
Simon Zimmer is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2009, 08:55 AM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: Arlington, VT
Posts: 88
Looks like MainConcept is having a similar problem with CS4 for their newly released plugin

"* Smart rendering is not available under current Premiere Pro CS4 releases, because of a defect in its plug-in API. Future updates of Premiere Pro CS4 and MPEG Pro HD 4 will solve this."

So I guess the blame is squarely in Adobe's court.
Eric Larson is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2009, 09:44 AM   #14
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: monroe, or
Posts: 572
Adobe must seem like a disastrous blind date to Cineform. As impractical as it may be, I'm sure I'm not the only one who would enjoy seeing an announcement from here about the new standalone Cineform NLE.

You could call it Adobe-Not.
Marty Baggen is offline   Reply With Quote
Old June 10th, 2009, 10:53 AM   #15
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kråkstad Norway.
Posts: 229
To be perfectly honest I upgraded to PHD4 and could do with the real time effects etc.
I upgraded though "knowing" it wasn't ready yet.
I'm sure Jake is pulling his hair out at the moment (don't know what he looks like.... maybe he ain't got any anyway) trying to sort the software out. :-)

What I do know is that the company has integrity and will fix the problems... so I will wait patiently knowing I will have an excellent product when its debugged.

Thanks Cineform.
__________________
http://www.mlotv.com
Gary Brun is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:49 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network