No audio when I use Neo Scene at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 28th, 2009, 03:18 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2007
Location: Keizer, OR
Posts: 66
No audio when I use Neo Scene

Please help a retarded, I mean a retired, noob. When I use Neo Scene to convert my MOV files from my 5DMK2 I get a message “No audio stream found”. When I play the converted AVI file using Windows Media Player I do not have any audio but when I play the MOV file I have audio. Can anyone tell me how I can get the audio? This is only a hobby for me so please explain in words I can understand. Thanks for you help.

Norm
Norm Rehm is offline   Reply With Quote
Old July 29th, 2009, 11:16 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2006
Location: Riverside, Ca
Posts: 307
I'm sorry, I don't have an answer for you.
Have you tried the Cineform forum here at DVInfo?
Matthew Roddy is offline   Reply With Quote
Old July 29th, 2009, 12:20 PM   #3
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Moved from the 5DmII forum to Cineform.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old July 29th, 2009, 12:44 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
It could be that you have the older version of QuickTime installed (need at least v7), or a CineForm component didn't install correctly. First reinstall the latest Neo Scene (only takes a minute), where up to v1.3.5 now. If that doesn't work try Start->Programs->CineForm->Tools->register components. If that doesn't work you likely have another third party tool that is in the way, as the Canon 5D audio is uncompressed and should go straight across. Then you should contact support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 29th, 2009, 04:17 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2007
Location: Keizer, OR
Posts: 66
David,
You fixed my problem; I did not have QuickTime installed on my new laptop. Your fast response was very much appreciated. I wish all companies gave the customer service that you do.

Thank you.
Norm
Norm Rehm is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:55 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network