Cineform no longer renders after free codec download. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 24th, 2009, 05:11 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: Redlands, CA
Posts: 35
Cineform no longer renders after free codec download.

Arrrrg!!!! Bad timing for this to happen, I hope someone can help!

I downloaded the free Cineform player so my system (currently running Vegas 8 Pro) could view some files in the current Cineform codec that were sent to me.

Now I can't render to Cineform in Vegas anymore (using the Vegas built in intermediate codec)!


The system now says "Not Licensed for CinForm HD encoding."

Is there any way I can go back to the old codec? Or best of all worlds, be able to view the latest Cineform files, yet use Vegas's built in intermediate codec as I normally did?

Thanks thanks thanks for your help!
Walt Noon is offline   Reply With Quote
Old August 24th, 2009, 06:46 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
Re-install Vegas.

If you want to shuffle back and forth, search all instances of CFHD.dll on you system. If you do a properties, you will see some are very old (Vegas), some are quite new (Cineform) Make note of where all the versions are. Copy both versions to both locations with different file names.

When you want to render, rename CFHD.xxx to CFHD.dll in all locations. When you want to view, rename the new ones.

I've written about this several times. The only other solutions are to buy Cineform, or to render to something else.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply With Quote
Old August 24th, 2009, 07:56 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: Redlands, CA
Posts: 35
Thanks!

Reinstalling is never a fave, but thanks for saving me the time of trying to fix this any other way.
Walt Noon is offline   Reply With Quote
Old August 24th, 2009, 09:01 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: Redlands, CA
Posts: 35
Follow up...

Just a quick follow up...
Renaming the files works great.
I wanted to add that I was able to get away without reinstalling by uninstalling the Cineform free player instead.
I was surprised the codec reverted, on uninstall, but it did!
Maybe that will save someone a step too!
Thanks!
Walt Noon is offline   Reply With Quote
Old August 24th, 2009, 09:33 PM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tallahassee, FL
Posts: 4,100
Glad you got it going. I got tired of shuffling the dll's back and forth, but it works.
__________________
DVX100, PMW-EX1, Canon 550D, FigRig, Dell Octocore, Avid MC4/5, MB Looks, RedCineX, Matrox MX02 mini, GTech RAID, Edirol R-4, Senn. G2 Evo, Countryman, Moles and Lowels.
Perrone Ford is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:36 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network