HD link VS PP capture Prospect/HD at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 26th, 2009, 04:03 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
HD link VS PP capture Prospect/HD

I have a question. What is the differance if any if I capture using HD link or Premier Pro but using CF capture settings> I am capturing HDV 60i? Also if I use HDlink is Autimatic setting good for the frame size setting? I am using 1920x1080 when I capture.

Thanks
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2009, 06:18 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Not sure about your first question as I always use HDlink for capture.. just easy to use
and I trust it more than messing around with PPro...

The auto setting just lets the computer capture the footage as it was shot...

for example, some camera's output a 1440 or 1920... you could set the ingest at 1920
from 1440 source if that is what you need on the timeline.... or if you only have one camera and thats the only source for footage you plan on putting on the timeline then leave it to
auto... an example would be the Canon HV20... footage from the tape is 1440 but
footage from the HDMI port is 1990... so you could if you wanted mix the two sources
and have HD link resize the 1440 to 1990 for the match if desired.

if you really want to play with the footage you can also upscale to say 4K, put that on a
1990 timeline and now you can crop and pan your footage.... :-)
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2009, 11:03 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
Hi Ray thanks. But maybe I was wrong on the setting I do set the capture to 1920x1080 but the auto function I was talking about was in the box where you can select interlaced/progressive or auto. I assum auto would work the same there also?

Dave can you help with my first question?
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2009, 12:48 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
For 1080 sources auto means interlaced, useless you select pulldown removal or deinterlace.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:21 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network