HDLink -- various questions - Page 18 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 16th, 2008, 11:57 PM   #256
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
Having problems w/ HDLink Converting XHA1 24p HDV files to Cineform.

I have footage captured with HDVsplit from XHA1 in 23.976fps in HDV mode.

Covert works great with Canon HV20 HDV footage to covert to 23.976 from 60i when using the Remove 3-2 Pulldown.

However, I am trying to "convert" all of these XHA1 files from HDV native to Cineform 23.976 to edit in premiere on a 23.976 1920x1080 timeline. However, when i process the files through HDLink they come out as 29.976 ? :( Changing the settings i can get 23.976 but then the files are speed up for some reason.... ???

As a test i tried re-capturing the footage from XHA1 camera through HDLink and the footage captures properly in 23.976fps and plays in premiere on my timeline properly. I'm curious why covert is not working for me.

My Settings in Preferences;
Automatily cover tto Cineform Intermidiate = CHECK
QUality = Film Scan
Frame Format = PROGRESSIVE
Remove 2-3 Pullodwn = UNCHECKED
MAINTAIN audio Pitch = CHECKED
Resize Video = NONE
Keep Source aspect ratio = CHECKED
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old October 17th, 2008, 12:22 AM   #257
Trustee
 
Join Date: Jul 2007
Location: Novato, CA
Posts: 1,772
Tyson,

Check to make sure that Rate Change is set to no change. If that's the case you shouldn't have to have Maintain audio pitch checked. That's the only thing I can see that may be going wrong, and that's only because you didn't mention it.

Garrett
Garrett Low is offline   Reply With Quote
Old October 17th, 2008, 02:04 AM   #258
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
It seems to be thinking the clips are normal 29.976fps and not detecting they are 23.976fps. Not sure how to force the detection properly. Thus the clips come out speed up when i force rate change to 23.976.

Ive just decided to recapture all my clips from tape over again.
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2008, 03:38 PM   #259
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
TMPGinc EXpress 4.0 has same problem

I tried the program TMPGInc EXpress 4.0 to convert the XHA1 HDV files to Cineform codec and TMPG has the same problem as HDLink as not detecting the 23.976fps. When importing into TMPG Express it reads the file as 29.976fps
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old October 18th, 2008, 08:39 PM   #260
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Can we see a short M2T sample file? Seems it is 30p not 24p.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2008, 09:15 AM   #261
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dayton, TN (USA)
Posts: 219
HDLink crashes on attempted conversion

Trying to convert an MP4 file to AVI for editing in Premiere. HDLink threw up these two errors:

Error: m_graph->ConnectDirect(outputPin, inputPin, 0)(0x80040207-The owner SID on a per-user subscription doesn't exist) in (DirectShowGraph.cpp at 350)

and

Error: ConnectPin(mp4splitter, VideoDecoder) (0x80040207-The owner SID on a per-user subscription doesn't exist) in (ConvertGraph.cpp at 1718)

What's that mean, and what do I need to do to fix it and be able to convert MP4s to AVIs?
__________________
David Beisner
Media Specialist, Bryan College, Dayton, TN -- www.bryan.edu
David Beisner is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2008, 11:52 AM   #262
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
There are question for support, please file a ticket a CineForm Support
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 27th, 2008, 08:17 AM   #263
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: Dayton, TN (USA)
Posts: 219
Ticket has already been filed, but I figured I'd ask here as well since I've noticed other users say that it can sometimes take up to a month to get an answer on the ticket system. Hoped maybe it was something that other users had seen and solved already and could fill me in...
__________________
David Beisner
Media Specialist, Bryan College, Dayton, TN -- www.bryan.edu
David Beisner is offline   Reply With Quote
Old October 27th, 2008, 09:18 AM   #264
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2005
Location: St. Louis
Posts: 58
I'm trying to deal with this problem as well. I have footage from a Canon HF10 camcorder (m2ts files imported into Windows using the software that came with the camcorder). When I try to convert these in HDLink, it crashes randomly. Smaller files often do convert on the 2nd or 3rd try, but long files (3.4 and 5.7 GB) won't convert at all without crashing the program.

My ticket to Cineform is in as well, but I just posted it Saturday.
Joseph Clark is offline   Reply With Quote
Old October 27th, 2008, 12:23 PM   #265
Sponsor: CineForm
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cardiff-By-The-Sea, CA
Posts: 153
These actually sound like two different issues. Either way, I've replied to both the tickets and we can troubleshoot them from there.
__________________
Jake Segraves
Technical Support Manager | GoPro...Be a HERO.
Jake Segraves is offline   Reply With Quote
Old October 27th, 2008, 09:18 PM   #266
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Joseph,
My issue (http://www.dvinfo.net/conf/cineform-...y-convert.html) and yours are probably the same, since I am trying to convert hf11 footage. Please share any info you get in the thread pasted above.
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 01:52 AM   #267
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Brussels, Belgium
Posts: 161
HDlink scene split no longer works

Hi -

After working correctly for some time, HDlink doesn't want to split scenes any longer. The footage was shot with 2 different XHA1s, and I use a HV20 for the transfer to PC. The footage is HDV, and I'm doing just a capture, not a conversion. I prevoiusly had problems capturing at all, and I found that installing an older version of quicktime solved it. The only change I've made to the system I can recall is that I installed an old version of PPro - 2.0. I then reinstalled QT 7.0.4.

After reading one older thread, I checked that the clock was set on the HV20. It was. I also tried upgrading to the most recent Aspect, but it hasn't made a difference. Any ideas as to what could cause this?

Thanks

Bill Engeler

Asus P5E, Q450
XP SP3
Nvidia 8800GT
Bill Engeler is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 01:42 PM   #268
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The clock needed to be set in the camera that captured the sequence. Setting the clock in the HV20 (playback device) will not fix the issue.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 03:42 PM   #269
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Brussels, Belgium
Posts: 161
Thanks for the quick reply, but I don't think it's a clock issue, as the clocks in both cameras that I am capturing from are set correctly.

Sometimes these sort of problems are due to some kind of general problem with an update to one program or another - that's why I posted it here.
Bill Engeler is offline   Reply With Quote
Old October 30th, 2008, 05:56 PM   #270
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Hi Bill,

I think David Newman misread your post. CineForm ONLY splits files during the conversion into CineForm files. We do NOT split the source HDV stream itself.
David Taylor is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:56 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network