Some questions about Aspect HD - Page 17 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 12th, 2007, 09:57 AM   #241
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
CFHDIO.aex was designed for Prospect HD, but it should work with Aspect HD. If it fails to load it will default to use the VFW on import, but you want get the CineForm AVI output module. Maybe something broke in the laster 4.x, does it work with 5.x?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2007, 10:08 AM   #242
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: monroe, or
Posts: 572
I haven't attempted an install of Aspect 5.

So the CFHDIO.aex is superfluous for Aspect 4.32?

Again, 4.24 does not have this problem. Is CFHDIO.aex part of that install, or unique to 4.32?

It sounds as though the easy solution is to remove CFHDIO.aex from my After Effects plugin folder?
Marty Baggen is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2007, 10:16 AM   #243
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
This will work if you use the VFW exporter -- fine for Aspect HD as it is 8-bit.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2007, 12:06 PM   #244
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: monroe, or
Posts: 572
David, I love ya... but you gotta learn how to type.

Can I just delete the CFHDIO.aex file that gets installed to avoid the error message upon After Effects launch?

Thanks...
Marty Baggen is offline   Reply With Quote
Old July 12th, 2007, 12:42 PM   #245
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Yes, that is correct.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2007, 01:42 PM   #246
Tourist
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 4
Cheaper Aspect HD

Is it possible to get a cheaper Aspect HD license, with no support, for personal (non-commercial) use?
Michael Rubin is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2007, 01:59 PM   #247
Trustee
 
Join Date: Jun 2002
Location: Clermont, FL
Posts: 1,520
Cineform does not advertise any such license.

Maybe they would eventually consider an Academic package, but not yet.

How could a company make sure that it was not being used professionally?
__________________
Steven Gotz
http://www.stevengotz.com
Steven Gotz is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2007, 05:26 PM   #248
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Also we don't check if someone has a license before offering support, that would just slow us down. We also support people using the trials on our software. So it would be hard to have a reduced price for no support, as we would provide support anyway.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2007, 10:21 AM   #249
New Boot
 
Join Date: Jan 2007
Location: Italy Milan
Posts: 23
Aspect HD v.5 and CS3 with 720 24p

Hello guys.
I have just installed Cineform Aspect HD v.5 trial to try it with premiere CS3.
I have a strange problem managing my clips made by jvc gy-hd100 @ 720 24p.
When I convert them into cine intermediate avi they will play double speed either in mediaplayer and premiere...
they will be recognized by premiere as 720p 59,x frame per second..
CAn anyone help me?
I written a post into cineform forum but not any answer yet...
Thanks a lot, Roberto
Roberto Longo is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2007, 10:42 AM   #250
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Never heard of that. Send your question via a troube ticket at www.cineform.com/support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 1st, 2007, 10:46 AM   #251
New Boot
 
Join Date: Jan 2007
Location: Italy Milan
Posts: 23
Thank you David,
I've already sent the trouble ticket.
Can you force your CineFriends to give me a reply?

Thanks in advance, Roberto..
Roberto Longo is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2007, 04:00 PM   #252
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 44
CS3 and Aspect HD on vista, is it a good choice ?

Hi,
i will probably buy a new PC to edit HDV with Premiere CS3 and CF;
Now new pcs are shipped with vista.

are there any issues with vista or all has been fixed ?

thanks
Cedric
Cedric Pottier is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2007, 06:05 PM   #253
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Order your PC with XP, it will save you some headaches.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2007, 06:07 PM   #254
Wrangler
 
Join Date: Oct 2003
Location: DFW area, TX
Posts: 6,108
Images: 1
Totally agree with David. Too many incompatibilities with Vista at this time.

-gb-
Greg Boston is offline   Reply With Quote
Old August 26th, 2007, 07:25 PM   #255
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by Cedric Pottier View Post
are there any issues with vista or all has been fixed ?
Avoid the headaches with Vista. Go with XP and check back in six months.

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:00 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network