Cineform presets not showing up in PPro or AE CS4 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 17th, 2010, 04:33 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Blacksburg VA
Posts: 75
Cineform presets not showing up in PPro or AE CS4

Hey,

I bought NeoScene last night, installed and activated it today, and have been unable to get it working with PPro CS4 and AE CS4.

I left a phone message with cineform support but have still not heard back from them, and cannot find an answer to help me anywhere online. I had the trial installed previous to buying NeoScene, and I believe it had the presets working and would also playback in VLC fine. Now that i have activated and installed the latest NeoScene version i no longer get playback in VLC. Yes i did uninstall all traces of cineform before this most recent install. I have uninstalled and reinstalled "NeoScene-1.5.0.137-Setup" and still no presets show up in CS4 and still no playback in VLC like i use to have.

I saw someone say in one thread that 5% of computers just dont read the codec info correctly, I think this may be what is happening. Any ideas? Thanks!



- Shawn
Shawn Whiting is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 04:50 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Fill a support ticket here Support Center , faster than phone.

However, VLC doesn't work with any third party codec, it only uses open source codec implementations. For a good already player, get Media Player Classic.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 05:09 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Blacksburg VA
Posts: 75
Thanks David, Ill use that support link. I have MPC also, when i playback using it, the footage plays fast and the audio plays normal speed. so the video portion finishes well ahead of the audio.

I dont understand, why did VLC playback clips fine when i had the trial version? Maybe it was the trial version of NeoHD or Prospect i had before, would that do it?

- Shawn
Shawn Whiting is offline   Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 05:55 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
You are mistaking, VLC has no mechanism to play CineForm codec, trial or not, not matter the tool.

That audio playback issue seems like something support will easily address.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:29 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network