Uninstall Cineform = AE Performance+ at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 23rd, 2010, 02:20 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jan 2004
Location: Monterey, CA
Posts: 404
Uninstall Cineform = AE Performance+

Just a quick observation, been recently testing HDV clips in After Effects and playback was terribly slow, I mean I would hit Ram Preview and it would just sit there for 10 seconds and then start to generate the preview.

Well, I wanted to see if I could get any better performance with Cineform so off I went into Sony Vegas to do a quick render upon which I got the "Not Licensed Error" and this was for the included Cineform Codec with Sony Vegas 8.0c. Well, from the forums I did the rename fix of CFHD.dll file to CFHDold.dll, still no dice. Installed the Neo Player, still no dice, Uninstalled Neo Player, renamed all CFHD.dll files to CFHDold.dll and still the same "Not Licensed Error".

Well, I gave up on just a test, went back to After Effects with HDV and low and behold when I hit Ram Preview it snapped to and began generating the preview immediately, there wasn't a 10 second delay like before. My guess is that the Cineform Codec was affecting After Effects in some manner.

So the ending result is, I'm happy with After Effects working correctly even if it means I can't test out Cineform from Vegas with After Effects ;-)
__________________
GH4 + Nokton 25mm, TM900, Sony Vegas 12, Adobe Production Suite CS5
Kevin Janisch is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2010, 04:57 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Your conclusion are wrong. Next time try a version that has a licensed encode -- NeoScene, NeoHD or better.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2010, 05:25 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Jan 2004
Location: Monterey, CA
Posts: 404
I believe my conclusion are wrong too!!! Re-instantiating the cfhd.dll did the trick but funny thing is is that I tried this yesterday with no dice. So to my point, After Effects continues to perform well after the new install so there was something buggy before. Thanks.
__________________
GH4 + Nokton 25mm, TM900, Sony Vegas 12, Adobe Production Suite CS5
Kevin Janisch is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:44 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network