CineForm Neo (all levels) v5.1 is out at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 10th, 2010, 06:54 PM   #1
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
CineForm Neo (all levels) v5.1 is out

There were a many subtle changes to address stablity bugs, so it is worth while update for all users. 3D features have expanded to in prepration of a range of 3D or sync'd cameras coming to the market.

From the readme:
Build 5.1.0.268, released 10-August-2010
.... Added -- a new Settings control panel in FirstLight 3D Mux tool, to enable automatic stereoscopic
........ conversation to a use many of the features of HDLink like: pulldown removal,
........ deinterlacing, resizing and quality controls.
.... Enhanced -- 3D display mode -- Interlaced renamed to "Line Interleaved" to avoid confusion
........ with video interlacing.
.... Fixed -- FirstLight would sometimes not completely quit.
.... Several minor tweaks.

The new downloads are now active on Cineform
Attached Thumbnails
CineForm Neo (all levels) v5.1 is out-v510268.png  
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 11th, 2010, 04:02 AM   #2
New Boot
 
Join Date: Feb 2009
Location: Aylesbury. UK.
Posts: 12
I am getting the same 'licensing error' as with 5.07:

"You are attempting to encode a stereo/3D format for which this system is not licensed. Please contact support@Cineform.com."

and:

"Returning from encode sample, error: 55. Please contact support......."

Then HDLink hangs..

System is a Core/Duo running WinXP SP2, with a Blackmagic Intensity card (software/firmware at latest version)

I have tried this with other files of the same type, with the same results..
The same type of file (HD 50i MPEG2 M2T) from my Canon HV30 had worked OK with previous versions of NeoHD, and reverting to 506b265 'fixed' the problem.
Robert Gadsdon is offline   Reply With Quote
Old August 11th, 2010, 01:26 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Right click on the 'C' icon in the systray, and set "3D Display Type" to "Left Eye". If the failure still occurs, contact support.
Attached Thumbnails
CineForm Neo (all levels) v5.1 is out-selectlefteye.png  
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 02:04 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Feb 2009
Location: Aylesbury. UK.
Posts: 12
"3D Display Type" was already set to "Left Eye". I will contact support.

Thanks.
Robert Gadsdon is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 09:23 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Dec 2008
Location: Canyon Country, CA
Posts: 430
I can't get an email response from the update request. Is the server okay?
Charles W. Hull is offline   Reply With Quote
Old August 12th, 2010, 01:36 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Culver City, CA
Posts: 124
I am experiencing the same problem that is described by Robert Gadsdon with HDLink under the current build (Neo3Dv510b268). I experienced the same HDLink problem with Neo3Dv507b267.

As David N. suggested, I made sure the the 3D display type was set to Left Eye but the problem persists.
If I revert to Neo3Dv504b261 the problem is gone.

I have contracted support with the problem.
David H. Wilson is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 12:34 AM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Keuruu, Finland
Posts: 67
Is it this version or even earlier version of First Light but I cannot see any more in Metadata shooting information and all that staff. Now I can see only CineForm and Tool sections.
Is that information cut out?
Hannu Korpinen is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 06:33 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lebanon, PA
Posts: 221
I am getting ready to upgrade from prospect HD to the new weo. I am still using cs3 is anyone having issues we neo Hd.

Thanks Bruce
Bruce Gruber is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 11:51 AM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Hannu,

All the metadata is still there.

This is from a project I did this weekend using a Canon 7D.
Attached Thumbnails
CineForm Neo (all levels) v5.1 is out-metadata51.png  
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 11:52 AM   #10
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by Bruce Gruber View Post
I am getting ready to upgrade from prospect HD to the new weo. I am still using cs3 is anyone having issues we neo Hd.

Thanks Bruce
NeoHD contains all the CS3 features of Prospect HD. However we are not expanding CS3 support, moved all development to CS5 (which helps CS4 a little, but not CS3.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 13th, 2010, 01:25 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Keuruu, Finland
Posts: 67
Thanks David,
It must have been an older converted file I was looking. I did convert one with the new Hdlink and it is working.
This tool is very useful for checking conditions and shooting data as you can do with EXIF information of still photos.
Hannu Korpinen is offline   Reply With Quote
Old August 14th, 2010, 05:59 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Quote:
Originally Posted by Bruce Gruber View Post
I am getting ready to upgrade from prospect HD to the new weo. I am still using cs3 is anyone having issues we neo Hd.

Thanks Bruce
We've still got CS3 running on one ws and it's fine with NEO 4K.

CS5 PP is pretty nice though...even on older quad systems. Nice stability, nice tools, especially in AE.
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:02 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network