first light in cs5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 27th, 2010, 12:10 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: florida
Posts: 279
first light in cs5

I just have installed my new CS5 bundle with the quadro fx 3800 if i start a cineform project and when i apply and effect from first light then the playback is not smooth and i can see at performance that my cpu's goes sometimes up to 100%.
If i do the same in CS3 it does not have these issues and playback is good cpu's only about 25%

Also if i put more files on my timeline and put a title on top when i render it out it gives this error R6025 pure virtual function call then my adobe premiere CS5 does not start up no more i have to restart my computer before i can use premiere again.

Can anyone help me please
Rudy
Rudy Wilms is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 12:30 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The "R6025 pure virtual" is an Adobe bug, that Adobe has instructed us on how to work work, the build will be up today.

CS3 defaults to half res playback, you can do the same in CS5 for more performance.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2010, 01:35 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: florida
Posts: 279
I tested now the cineform files in a XDCAM EX project and then it seem they play smoother and i do not have the error but i'm not sure if it is the right workflow is it okay if i just use xdcam project?
Rudy Wilms is offline   Reply With Quote
Old August 30th, 2010, 11:44 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,435
Rudy, what you are experiencing sounds similar to this:

Correct Sequence settings for CFHD RT playback in Premiere CS5?
Alex Raskin is offline   Reply With Quote
Old August 30th, 2010, 04:40 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Apr 2009
Location: florida
Posts: 279
I film with sony xd ex1 and edit with cineform many years now in cs5 I tried also native in a xd project and till now it works great .
What is the benefit with cineform?

System:

Windows vista ultimate 64 bit service pack 2

Processor: Dual intel Xeon CPU 5140 2.33 (2 processors) makes 4 cores
Memory: 14 GB
Display adapter: NVIDIA Quadro FX 3800
Boot drive: 10.000rpm
AV drive: 2 times 250GB 7200rpm in raid 0
Rudy Wilms is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:48 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network