Beta 5.1.3.272 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 9th, 2010, 01:29 PM   #1
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Beta 5.1.3.272

Mainly useful bug fixes for Premiere users (all versions) for errors that occurred importing some AVI files.

Added: support for MOV CineForm files in CS5. T
Fixed: importing clips in CS3 sometimes losing their audio.
Fixed: importing longer AVI files into CS4 (was getting the duration wrong.)
Fixed: a occasional crash in the systray Status Viewer when requesting the version information.
Fixed: FijiFilm W3 cameras reporting conversion progress percentage wrong.

Neo3D http://cineform.com/downloads/Neo3Dv513b272-100909.zip
Neo4K http://cineform.com/downloads/Neo4Kv513b272-100909.zip
NeoHD http://cineform.com/downloads/NeoHDv513b272-100909.zip
NeoScene http://cineform.com/downloads/NeoSce...272-100909.zip

Please report any any new issue to support, and we will turn the fix around quickly.

---
So the Mac users are not missing out.

This includes an early beta on the CS5 suport. It is missing an exporter, presets (which need the exporter) and an uninstaller. The CS5 components can be installed separately if you don't want to try that yet.

Neo3D http://cineform.com/downloads/Neo3DM...149-100907.zip
Neo4K http://cineform.com/downloads/Neo4KM...149-100907.zip
NeoHD http://cineform.com/downloads/NeoHDM...149-100907.zip
NeoScene http://cineform.com/downloads/NeoSce...019b149-100907
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 10th, 2010, 11:44 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Any feedback, or should I take the silence to mean all is well? :)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 10th, 2010, 12:19 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2009
Location: Keuruu, Finland
Posts: 67
Running ok...
Hannu Korpinen is offline   Reply With Quote
Old September 10th, 2010, 03:02 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 22
I run into one prob, but I think its a bug also in the last version. If you try to render a left and right videofile with AE CS5, you get only the left view. If you switch to the right view you can see how its switching back to left and you get ti identical (mono) files!
If you do the same within PPro CS5 everything is working fine!

Last edited by Robert Brueschke; September 11th, 2010 at 02:34 AM.
Robert Brueschke is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2010, 07:09 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Thanks for the mac early beta. I am currently playing with it and will report anything I find.

Since there is no uninstaller, can you tell us, or point us to a technote, on how to upgrade this version in the future, or uninstall it manually.

Thanks
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2010, 11:12 AM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Hannu, Thank you for the feedback.

Robert, Try (if appropriate) rendering your AE composite in 16-bit rather than 32-bit, that might be where the bug is and that code is soon to change.

Brian, We are working on the release notes for Mac CS5 support. A future build can be installed over the top, and it will contain the uninstaller for the CS5 components. The uninstaller for the rest is currently present.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2010, 01:22 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
bug report

CS3 - PC
Editing si2k cineform QT 1920x1080 23.976
Software Crashes with multicamera editing

Create a sequence with 3 video tracks overtop of eachother.
Create a new Sequence - nesting sequence 1 on video track 1.
right click - enable multicamera editing.
Open a multicamera editing window.
Software crashes.


any idea what's going on?

Thanks!!
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2010, 01:53 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
We don't do anything with multi-cam, and it wasn't worked on within this build, but please submit a trouble ticket to support. Likely be better within CS5 -- if you have that.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2010, 11:10 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
Thanks David, will submit (a ticket).

I have cs5, but unfortunately, I'm running my editing on the same system i'm capturing with my si2k laptop.. and silicon DVR requires XP -- cs5 requires windows 7. Cineform has limited support for cs4 (thanks to adobe...) and running DVR trumps cs5.

So I'm stuck for now.
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old September 14th, 2010, 02:17 AM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2009
Location: Turku, Finland
Posts: 30
Beta 5.1.3.272

Hi David.

Now it seems to work OK (N4K Beta 5.1.3.272). The tray icon / About -do not crash any more on XP.
__________________
The Forgiveness A Film About Life
Jan Tervo is offline   Reply With Quote
Old September 14th, 2010, 11:55 PM   #11
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Thanks, this version does seem pretty solid. It will likely be official by the end of the week.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2010, 08:09 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
Hey David!

can you reorder the negative invert to be after the white balance or add the LOOK option before the primaries with the new build?
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2010, 08:18 PM   #13
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
No, because that would be wrong. :) Invert must be applied before white balance, that is the correct order and it is working now (with or without a LUT applied.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2010, 09:02 PM   #14
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
It is working now?
It was doing something strange before. It seemed like it was working correctly, but when compared with a inversion 64LUT that I was using, the channels were not inverting properly. Jake saw this when we did our session.

Did you change something in a new build since the session that Jake and I had with it last week?
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2010, 09:24 PM   #15
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
White balance is working correctly. You where using an inverting LUT with of course would make the RGB controls swap. The bug fix in the next release makes the invert work without an LUT applied, white balance works fine this way.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:40 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network