Quadro SDI in PP5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 26th, 2010, 04:09 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Estonia
Posts: 142
Quadro SDI in PP5

Hi

Is it possible to monitor dual link SDI stereo in PP over Nvidia SDI outputs?

Thank You
-Kaspar
Kaspar Kallas is offline   Reply With Quote
Old September 26th, 2010, 11:18 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If is it not currently (not my area) it will be as we support that in FirstLight now.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 28th, 2010, 11:44 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Estonia
Posts: 142
Hi

I dont know much about PP or Nvidia so I will ask more plain questions before running out and dropping huge amount of money on a card that I might need.

1. Is it possible to use Nvidia SDI in PP at all?
2. Will cineform work with Nvidia SDI in PP or firstlight?
3. The stere output question....

Maybe there are somebody out here using Nvidia SDI monitoring option, then how reliable is it (I have heard that their support is worse than AJA or BMD)?
Is there any advantage to use Nvidia SDI, better support for RT because rendering happens on same card?

Thank You
-Kaspar
Kaspar Kallas is offline   Reply With Quote
Old September 29th, 2010, 07:06 PM   #4
Sponsor: CineForm
 
Join Date: Apr 2006
Location: Cardiff-By-The-Sea, CA
Posts: 153
Yes its possible. Here's how:

1. in the NVidia Control Panel, go to the Workstation Heading and in the 'Send Graphics to SDI Output' section select the "Do not send SDI Outupt" option. This will prevent the card from sending the contents of your windows screen to the SDI ouput.

2. in Premiere, using a CineForm sequence, launch the playback settings options and in the NVidia Dropdown menu select the setting that matches the expected input on your preview device. Ideally this should also match your timeline settings. Keep the 3D playback check box selected for 3D playback. Unchecking this will initiate Left Eye only playback.

Note: 3D Playback is 8-bit only.

In First Light you get to the OpenGL Playback Settings through 'View' menu. Then select the NVidia options the same as you would in premiere (above).
__________________
Jake Segraves
Technical Support Manager | GoPro...Be a HERO.
Jake Segraves is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:07 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network