Hope someone can give me some advice... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 15th, 2010, 02:30 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spartanburg, SC
Posts: 26
Hope someone can give me some advice...

What is the trick for editing a cineform avi in final cut?

Here's the situation.... I have cineform avis at 1920 x 1080 produced on a PC with Premiere Pro CS5 (neoscene licensed on PC). I take those and load them into final cut. (I have neoscene for mac). The yellow render bars come up, and I get a message that the source materials have not been optimized to run in FCP! When I try to play the clip in the timeline, FCP stops with RT issues.

Can I not edit the avis... all I want to do is to join these large (already edited into a chapter) sections with some transitions and write back out to a mov file for compression to MP2 for dvd.

Is is necessary to transcode the Cineform AVI's to PRO RES, just to put some dissolves between the clips....

HELP Cineform Experts!
__________________
LifeSong Video Productions, LLC
http://www.lifesongvideoproductions.com
Chris Sigmon is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2010, 06:14 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
FCP doesn't like AVIs, but you can rewrap to MOV, much faster to generating ProRES files. Only issue is using NeoScene, not really design from cross-platform as it doesn't include the rewrap option. Download the trial of NeoHD and rewrap your files to MOV.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2010, 09:11 PM   #3
Wrangler
 
Join Date: Jul 2002
Location: Makati, Metro Manila
Posts: 2,706
Images: 32
Dave, I don't honestly know how many you'd sell, but I'd pay US$100 for a separate Cineform re-wrap utility that worked on both the Mac and the PC.
Michael Wisniewski is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2010, 10:35 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
We wouldn't sell enough. Rewrap is in included feature in NeoHD (or above) on both platforms. So instead $100 add another $270 and get NeoHD (if upgrading from NeoScene) you get a whole bunch more (FirstLight is best reason.) In addition to the GUI based functionality, NeoHD on the PC includes a shell utility to rewrap MOV to AVI or vise-versa.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network