Medialooks- No MOV playback in Premiere at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 13th, 2010, 02:53 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central Coast Australia
Posts: 56
Medialooks- No MOV playback in Premiere

I'm not sure whether this is related to cineform.
I'm getting a medialooks watermark on some video playback.
I did a search and medialooks is a directshow filter.
I have no idea how it got on my machine, but it seems to be messing things up.
I can no longer playback MOV files (not cineform MOVs) in Premiere. I read the removal of the cfdquicktime importer plugin may resolve the issue, however I'm still having the same problem, any advice?
Mark Pavy is offline   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 03:19 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Two separate issues. One is a bug in the Premiere API that we are working with Adobe to help solve, if you removed both CFHD MOV importers, you will need to talk to Adobe. MediaLooks is filter we license that allows MOVs to be converted through DirectShow (used by HDlink), it was particularly needed prior to Windows 7. You can remove MediaLooks by renaming this component
C:\Program Files (x86)\CineForm\Neo??\QTsourcePXT.dll
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 03:58 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central Coast Australia
Posts: 56
Thanks Dave, I did read the Quicktime Read Me file and I did remove the 2 importer filters. I renamed the QTsourcePXT.dll so that WMP doesn't playback MOVs now (is this correct).

Still no joy in Premiere playing back MOVs.

Could there be a direct show registry file I need to delete?
Mark Pavy is offline   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 04:03 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If those aren't CineForm files, then error has like nothing to do with the CineForm install. The Premiere importer bug has related to any MOV importer using the "Source settting.." pop-up, as you have removed the CineForm MOV components it must be a third parties component. Adobe support is you next step.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 13th, 2010, 04:31 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central Coast Australia
Posts: 56
Thanks Dave, really appreciate the support.
I'll try Adobe support.

Cheers
Mark Pavy
Mark Pavy is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:01 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network