existing firstlight projects contain no clips at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 22nd, 2010, 10:29 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto Canada
Posts: 57
existing firstlight projects contain no clips

Just wondering if anyone else has experienced this. All of my old firstlight projects just blanked out on me. I had saved groups of selects from various projects into separate firstlight project files so that I can easily open them and work on specific groups of clips. I also save all the Cineform files from each folder into one file for easy access. Today when I opened up my select FL project files they are all blank!

I did an apple software update yesterday which DID NOT include 10.6.5, so I doubt that has anything to do with this issue. If I create a new project file now the clips are still there when I close and reopen FL, so new project files are not affected.

Anyone having a similar problem?

I am on Neo3D Mac 5.0.27.158

-John
John Reeve is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 10:41 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I have heard of that. However you should update to 5.2.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 05:56 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
The FirstLight project file contains the full path to the file name of the clips in the project. If you move a clip it will not be able to find the media again.

A reconnect option is on the list of things to add.

The project file itself is a text XML file, so if you do move clips you could use TextEdit and find/replace to fix the links.
Craig Davidson is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 02:41 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: Llangernyw
Posts: 38
Perhaps related to this problem:

Sometimes First Light looses some of the clips from a newly created project when it is re-opened for the first time. It is frustrating when you have been through an edit project to locate the clips, then half of them vanish from FL and you have to do it again.

Would it be possible to get some kind of output from Premiere, listing the clips in the edit project to open them as a FL project, I wonder? It would save loads of time, for us at any rate. Taking it a stage further, if you could arrange them in the same order as the edit project it would be better still!

I7, win7 64 bit, CS4, CF 5.1.2.271
Geoff Gartside is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 01:25 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto Canada
Posts: 57
Thanks Craig,

You are right the file path changed and this is why it broke. I opened up the text file and did a replace all on with the new file path and everything is working again.

-John
John Reeve is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:01 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network