quicktime unusable in PPRO CS5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 22nd, 2010, 10:56 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 91
quicktime unusable in PPRO CS5

first off I must state THIS MAY NOT BE CINEFORM RELATED

I have 4 workstations with CS5 installed....as of maybe a month ago all 4 of them when a .mov is present in the timeline in any codec.....slows the timeline down to the point where dragging the CTI results in a 20 second delay.

Just having an MOV in the timeline slows the project down to the point where i have to remove them (usually converting it to cineform AVI then reinserting)

So for the past month quicktime has been utterly useless for us.

The only reason I post here is that I havn't seen a mass outcry on the forums of people with the same problems....and the fact that all 4 machines have either neo 4k, neo hd or at least neo player.

Has anyone else been experiencing these problems on PPRO CS5 (all win 7)?

Like I said....could very well not be cineform....so no one jump to conclusions reading this....I'm just checking all possibilities.
Mike Harrington is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 11:01 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
I've not yet installed Cineform on my CS5 box and have not experienced anything like what you describe. Cineform producets uninstall/install pretty quickly; perhaps try uninstalling (don't deactivate though) and see if performance changes. If it does appear to be related to Cineform, file a trouble ticket with them and specify exact versions of all software involved (QT, CS5, Cineform).
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 12:50 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
It is an Adobe bug that we've been helping them on. The conflict happen between multiple MOV importers that use the "Source Settings..." function. If you are running the latest Neo software, we allow the disabling of this one feature until there is a patch from Adobe.

http://cineform.com/downloads/cs5MOVpatch.zip

Unzip and double click on cs5MOVpatch.reg

We expect this to be fixed with future CS5 updates, so I have install the undo for the patch.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 01:04 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Central Coast Australia
Posts: 56
I also found that Projects I had started prior to the fix still did not work as expected.

The good news is that all Projects started after the fix were fine ie I could import and use MOV files as normal.
Mark Pavy is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 07:42 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2007
Location: Estonia
Posts: 142
Hi

I have the same problem on MAC, anything I can do about it?

Thank You
-Kaspar
Kaspar Kallas is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 09:49 AM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
They is a similar patch for the Mac, although that is a question for support, as I don't know what it is.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 05:57 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 91
patch worked like a charm....thanks for posting David

I am however experiencing the same issues as Mark...the patch seems to only apply to new projects...dosn't fix previous ones. And i have tried making offline and re-linking or making offline and replacing...dosn't help

I guess we will have to wait for Adobe to fix it...
Mike Harrington is offline   Reply With Quote
Old November 23rd, 2010, 09:44 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Sorry to here that, we will forward that information on to Adobe.

one thing to try. remove to MOV importers (look for CFHD_MOV* in program files/Adobe.) Load the troubled projects, save under a new name. Close Premiere. Restore the MOV importers, with the MOVSetup = 0, load the new project. Might work.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 24th, 2010, 06:27 AM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmonton, Canada
Posts: 91
thanks for the tip David...

you kinda lost me at the MOVSetup = 0

thats not the registry script you posted is it?
Mike Harrington is offline   Reply With Quote
Old November 24th, 2010, 09:58 AM   #10
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
That is what is in the script.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 24th, 2010, 12:17 PM   #11
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Also try turning off all the XMP metadata controls in the Settings under Media. Maybe Premiere is caching import preferences in the XMP data.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:08 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network