sound sounds awfull at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 9th, 2011, 05:57 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 694
sound sounds awfull

the audio in a exported avi sounds awfull in CS5, crackling, ticking.
I had to revert to 5.2.7.290. Audio is back to normal.
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old February 10th, 2011, 11:50 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: Berlin, Germany
Posts: 26
I have also had the sound problems you mention and after reading your comments have gone back to 290 and presto the crackling has disappeared. I hope Jake or David read this, because the sound problems persist in the latest beta.
Thanks Ann!
Carlos Bustamante is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 06:21 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Miercurea Ciuc (Harghita)
Posts: 25
Re: sound sounds awfull

just installed latest version. Release candidate ... same sound problem... like it's chocking or smthin ...

Can anyone provide me with an older version that works ? 290 or smthin like that

Last edited by Sorin Pricop; February 22nd, 2011 at 06:55 AM.
Sorin Pricop is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 11:09 AM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: sound sounds awfull

Anyone documented this with support, as we have no bug filed in this area?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 12:36 PM   #5
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 343
Re: sound sounds awfull

I got bad audio when transcoding with HDLink as well. I have seen (heard) this before when upgrading from version X to version Y. I once had a fresh install of Windows on another computer and when i installed version Y it worked as a charm. It seems that the uninstaller dont remove everything when one uninstall the old version. I have seen this many times and then i needed to manually remove all left over traces from the old version.

No, i am afraid that i have not logged any bugs for this.
__________________
/Roger
Roger Averdahl is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 01:40 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: Wemeldinge, Netherlands
Posts: 117
Re: sound sounds awfull

5.3... doesn't do it for me either.
Went back to 5.2.6.289
Noticed this only on exported avi.
Gildo Houtekamer is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2011, 03:08 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 147
Re: sound sounds awfull

I exported an edit from Premeire pro cs5 into a Cineform AV file, I get perfect sound. I just converted an existing Cineform video file with sound AVI under Windows using the Release cadidate for v5.3.1 of Neo 4k and I am getting normal sound.

Leo
Leo Baker is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network