Next release build for Windows. at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 10th, 2011, 09:19 PM   #1
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Next release build for Windows.

Here is the next release candidate for your preview.

Only bug fixes in this one:

Build 5.3.2.308, released 10-March-2011
Fixed: math for sources encoded with Cineon curves.
Fixed: brightness shift between using 3D LUTs with and without framing corrections.
Fixed: for slight mult-generation green shift on I-frame YUV encodes.
Fixed: tiny green shift in the HDLink scaler.
Fixed: for FijiFilm W3 3D conversions.
Fixed: audio glitch on export from CS4/5.

Neo3D : http://cineform.com/downloads/Neo3Dv532b308-110310.zip
Neo4K : http://cineform.com/downloads/Neo4Kv532b308-110310.zip
NeoHD : http://cineform.com/downloads/NeoHDv532b308-110310.zip
NeoScene : http://cineform.com/downloads/NeoSce...308-110310.zip

Add there are some changes to the installer, please make sure you uninstall older versions, before installing any newer release. It are builds where an uninstaller is more optional, but not for v5.3.2.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman

Last edited by David Newman; March 11th, 2011 at 12:00 PM.
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 06:02 AM   #2
New Boot
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 22
Re: Next release build for Windows.

In this version the importer for mov and avi files to CS5 is broken. I get a error message to install the plugins again cause they are not recognized by CS5!

What to do?
Robert Brueschke is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 10:42 AM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: Next release build for Windows.

Under Adobe's advice we did change the installer to only use the MediaCore directories for plugins.

Plugins used to go here:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5\Plug-ins\Common\CineForm

Now they only go here:
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\CineForm

Does your system have this path?:
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\

Do you have the full creative suite or only Premiere Pro?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 11:32 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 22
Re: Next release build for Windows.

in the meantime I switched back to the latest official release and there everything is working fine!
I do have the CS5 production premium bundle. maybe its a problem with the international version due to the different foldernames (I am using the german version)?
Robert Brueschke is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 11:39 AM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: Next release build for Windows.

Could you please tell me what your MediaCore path is, add whether any CineForm components are there?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 11:46 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 147
Re: Next release build for Windows.

Running cs5 production premium here, I can import Cineform AVI with no error.
Leo Baker is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 12:01 PM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: Next release build for Windows.

We expect most system will be find with the simplify installation path. We use to install in two locations, Adobe has assured us that is no longer necessary (we will see about that.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 04:05 PM   #8
New Boot
 
Join Date: Jan 2010
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 22
Re: Next release build for Windows.

My mediapath is: c:\programme\adobe\common\plug-ins\cs5\mediacore\cineform. With now installed version5.31 b304 I found a installation path under c:\programme\adobe\adobepremiereprocd5.5\plug-ins\common\cineform the files I got the errormessage (CFHD_AVIImporter32 and CFHD_MOVImporter32)

I hope this helps!
Robert Brueschke is offline   Reply With Quote
Old March 11th, 2011, 04:18 PM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: Next release build for Windows.

It seems you are presentating information from the older install. Please uninstall, then install the beta version and send me the install log C:\Program Files (x86)\CineForm\Neo3D\Install.log (use the email through my profile on DVinfo.net.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2011, 09:38 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
Re: Next release build for Windows.

visual keyframes coming soon for windows ? ?
Hold keyframes coming soon? ? - (keyframes that do not animate between keyframes) - a toggle switch to choose what type of keyframe to drop- necessary for scene to scene color correction on a single clip with multiple scenes/shots..!

keep up the great work!
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old March 13th, 2011, 08:21 AM   #11
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 147
Re: Next release build for Windows.

Hello David,

Under this release also I am having problems converting Sony XDCAM EX form the Sony PMW-350. Some files convert fine then some just crash in HDLINK on conversion as soon as the file starts to convert.

I get a crash when trying to convert some of the EXCAM files. This copy/paste of the crash log in HDLINK is from the older build but I get the exact same crash on this verison now in pre release for Windows.

Here is a sample file that I sent to Jake in support last week.
http://www.catchthemagicbus.com/bug_...25_0609_01.zip

I am running Windows 7 64bit, latest drivers, Quicktime, Production premium cs5.


The Windows error which comes up is as follows from HDLINK when trying to covnert the problem files.

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: HDLink.exe
Application Version: 5.3.1.304
Application Timestamp: 4d64199f
Fault Module Name: KERNELBASE.dll
Fault Module Version: 6.1.7601.17514
Fault Module Timestamp: 4ce7bafa
Exception Code: e06d7363
Exception Offset: 0000b727
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

The other bug Jake knows about which is being looked into is the Panasonic 720p playback speed. I convert MXF files from the HVX200, into CIneform AVI in HDLINk and get the playback of the video x3 faster
Precise Steps to Reproduce the Problem: I have MXF files from the Panasonic hvx200 camera, I am using HDLINK to load the folder for conversion. Converting 720p 25p which the camera shot. Into Cineform 1280x720, high quality i frames from HDLINK.

The file converts, the audo playback is normal, however the video is speedup when I playback the converted Cineform file. It looks like it is playing at about 3 x the speed.

If i go back to this build http://www.cineform.com/downloads/Ne...261-100615.zip
the Panasonic p2 speed issue is fixed.

Thanks,

Leo
Leo Baker is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 01:23 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Not registering in AE

When we loaded the new version (usual proccedure), it did not register with AE. We reloaded the older version and it registered as normal.

Are there any DLL's we can check as "missing" or someway to see if the loader is not doing something properly?

This is witih Win 7 x64 and CS5. Haven't tried it with CS3 yet.

*********************************************
More info. After reloading the new version again, I got a AE warning of the following missing:

"C:\Program Files\Adobe\common\Plug-ins\CS5\MediaCore\Cineform\CFHD_AVI_Importer32.prm" and for "CFHD_MOV_Importer32.prm" too

Log file attached
Attached Files
File Type: txt Install_new_version.log.txt (49.8 KB, 781 views)
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 01:52 PM   #13
New Boot
 
Join Date: Jan 2009
Location: Seattle
Posts: 11
Re: Next release build for Windows.

Get the importers error message on CS5 as well, which reads:

After Effects warning: The following plugins have failed to load. Please reinstall these plugins:
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\CineForm\CFHD_AVI_Importer32.prm
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\CineForm\CFHD_MOV_Importer32.prm

I moved those two files out of the directory and the error message goes away. CineForm files still import fine into AE and Premiere, so I'd hazard a guess those two files are in the wrong place perhaps?
Galen Young is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 01:57 PM   #14
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Re: Next release build for Windows.

Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
We expect most system will be find with the simplify installation path. We use to install in two locations, Adobe has assured us that is no longer necessary (we will see about that.)
Looks like Adobe's assurance might be wrong?
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2011, 02:32 PM   #15
Regular Crew
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 147
Re: Next release build for Windows.

I get the exact same error when loading After Effects cs5 as well!

After Effects warning: The following plugins have failed to load. Please reinstall these plugins:
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\CineForm\CFHD_AVI_Importer32.prm
C:\Program Files\Adobe\Common\Plug-ins\CS5\MediaCore\CineForm\CFHD_MOV_Importer32.prm

So many new bugs in Cineform in the last stable build on the website also! See my post earlier.
Leo Baker is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:18 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network