Mac CS5 Issues at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 14th, 2011, 07:51 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Mac CS5 Issues

Premiere:
When dropping a cineform clip over the "New sequence" button in the project bin Premiere crashes every time. I am assuming this is a cineform issue as it only happens with cineform files.

First Light:
In First Light I can't find any way to bring up the vectorscopes, and there is no "Pick" button for White Balance, or "Snapshot" button.
Also, is there no way to work on Shadows, mids, and highlights seperately?
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 10:25 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Re: Mac CS5 Issues

polite bump and one more question.

What's the fastest way of getting a clip in the porject bin of Premiere to First light? I am using "Reveal in Finder" and then dragging it to the media bin in First Light.
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 11:00 AM   #3
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Re: Mac CS5 Issues

All the Cineform guys were at NAB so may not have been as responsive as usual; hopefully some other Mac users can chime in.

For the crash issue, it would probably be best to file a Trouble Ticket at their web site if you haven't already.
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old April 18th, 2011, 11:01 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tokyo
Posts: 230
Re: Mac CS5 Issues

Premiere just crashed on me when trying touse a Cineform Preset to create a sequence too.

I'll file a ticket.
Brian Parker is offline   Reply With Quote
Old April 23rd, 2011, 06:03 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2009
Location: Zürich Switzerland
Posts: 80
Re: Mac CS5 Issues

Sequences work fine here...

...it's when I try to export "using sequence settings" that PPro crashes... =)
Andree Markefors is offline   Reply With Quote
Old April 28th, 2011, 02:22 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
Re: Mac CS5 Issues

These both sound like issues you should contact support about. Please contact them if you are still having issues with the import or export functions in CS5.

OP: shadows/mids/highlights are lift/gamma/gain in the "Primaries" panel.
Craig Davidson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:24 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network