AVIs not Recognized in Vegas Pro 10 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 31st, 2011, 04:34 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

I've happily used Cineform HDLink 1.6.0 Build 140 with Vegas Studio HD 10. First bringing the Cineform converted files into the Trimmer and then onto the timeline. but I upgraded to Sony Pro 10d and it acts like the Cineform AVI is not an acceptable file - what gives?
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 04:52 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Vegas 10 dropped VideoForWindows support for CineForm files as they now use the CineForm SDK exclusively (Sony's choice.) While this is better performance and quality, you are required to have an update product (something that came out after 10.0a.) Either upgrade to 5.0 of NeoScene ($49), or is you are want to get free support, download GoPro CineForm Studio (CineForm Studio: Software Download) it should make Vegas 10 work again.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 05:52 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2011
Location: Rochester NY
Posts: 102
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Sony messed something up in 10 at some point.

If I take EX1 mxf files and convert them to cineform avi's, the audio doesn't show up
in Vegas. Cineform tech support looked into it and the avi files work fine in all the
other NLEs so there's not much they can do. Vegas tech support hasn't looked at
my ticket in the 14 days it has been siting in the queue so I don't know if there is
an easy fix. I doubt there is.

I have the feeling that nobody at sony tests the cineform stuff after they change the
code so it is really hit or miss if you depend on this functionality.
Dustin Moore is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 09:01 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
you are required to have an update product (something that came out after 10.0a.)
I'm using Vegas Pro 10.0d and it doesnt work. Or do i need to reinstall Cineform?
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 09:58 PM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

You need a version of CineForm that was released after 10.0a. You need both tools to be new, the NeoScene you have is Vegas 9 vintage.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 10:11 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Thanks David

<<download GoPro CineForm Studio (CineForm Studio: Software Download) it should make Vegas 10 work again.
>>

The sofdtware download above doesn't work so I suppose I need to buy the upgrade for $49.
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 10:25 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Belle Mead, NJ
Posts: 552
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

David - you mention $49 for the upgrade to v5. Your website shows the price as $80. Am I missing a promotion or something?
__________________
__________________________________
- Art Varga www.vargaproductions.com
Art Varga is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 10:36 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

It is $80 off $129, i.e. $49.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 31st, 2011, 10:46 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Got the update and tried to activate it according to directions and sent a reply email with my old serial number to verify I wasn't a cheat and get an Officve is Currently Closed Ticket #2158 email instead of my activation key. Arg!!
So I have one question but I'll assume an answer and then no problems.

Thanks for all your help.
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom

Last edited by Harry Simpson; June 1st, 2011 at 03:32 AM. Reason: three hours sleep and renewed energy
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2011, 03:28 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Vegas 10 dropped VideoForWindows support for CineForm files as they now use the CineForm SDK exclusively (Sony's choice.) While this is better performance and quality, you are required to have an update product (something that came out after 10.0a.) Either upgrade to 5.0 of NeoScene ($49),
So I've upgraded Cineform. Do I still need to go the HDLink and convert my MOV files to AVIs before editing in Vegas Pro 10d (when it's not crashing)?
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2011, 03:35 PM   #11
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: AVIs not Recognized in Vegas Pro 10

If you want to use CineForm files then yes.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:16 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network