Big CS5.5 error at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 26th, 2011, 11:03 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York, NY
Posts: 55
Big CS5.5 error

Not sure if this is a CF or Adobe error, but I've been googling and googling and can't solve it.

I can't open my projects that contain cineform files.

I'm on CS5.5, NeoScene for Mac, latest version, updated from the blue box thing at the top. OSX 10.6.7

When it tries to open a project that contains CF files, it gives me the error:

"The project contained a sequence that could not be opened. No sequence preview preset file or codec could be associated with this sequence type."

My edits aren't openable!!! Help
Ben Hickson is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2011, 12:00 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York, NY
Posts: 55
Re: Big CS5.5 error

I think I fixed it! Pulled an all nighter with the internet last night and finally just decided to try to fix it manually. Wanted to post how, in case other people have this problem.

Open the project file in question in textedit, dreamweaver, or something that can do text or XML files.

the .prproj is essentially just a big xml file.

do find & replace and change all instances of “I-Frame Only MPEG.epr” to "QuickTime.epr". It found like ten in my file but i think it depends how many sequences you have.

Opens right up!

As far as what causes it.... i don't know. But I found a lot of sequence preset files in the package contents. Things like Digital SLR and XDCAM EX that don't show up in my preview window. How can I make them show up? They are .sqpreset and there are cineform ones in there too.
Ben Hickson is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2011, 02:04 PM   #3
New Boot
 
Join Date: Mar 2010
Location: Agua Dulce, California
Posts: 23
Re: Big CS5.5 error

Ben,
I had a problem like that once with CS5 when I went from a demo version to the full paid version. All the the HD presets that are left out of the demo version did not install in the paid version. Got the same messages. I believe either Adobe or CF told me how to quick fix it. Sorry that's all I remember, it was a year ago.
Barry Nolan is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:55 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network