HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 19th, 2011, 02:26 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

I'm trying to convert Cineform AVI files to MOV to edit on a Mac using HDLink.

The first time I tried it seemed to work, but with no audio after the first 15 minutes (approx 1 hour clips).

Now I just get an error (attached jpg) and nothing happens. I have to get these delivered this weekend and seem stuck.

Any suggestions?
Attached Thumbnails
HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV-cineform-error.png  
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2011, 07:12 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Expand the log window so the times of the error can be seen, or is this not the 15min case? AVIs will edit on the Mac.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2011, 07:23 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

I'll have to retry it to see the time, it's not on the screen anymore, but this happens as soon as I start it converting, right at the beginning.

The very first time I tried it, it looked like it worked, I got a 64Gb output file, and the video played, but the audio is only there for the beginning of the video.

I cannot get it even start converting now, tried on two different computers with multiple original AVI's. This error comes up as soon as I hit "convert".

I told the editor that they could use the AVI's I already have, but they still wanted me to convert them to MOV's.

Thanks,
Ken
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2011, 07:28 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Are you sure the sources are CineForm AVIs?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 19th, 2011, 07:34 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Yes they are. I shot the original footage on Canon HFG10 and XA10, did some cleanup work and exposure adjustments, etc... and added audio in Premeire Pro CS5.5, and exported them from Premiere Pro as Cineform AVI's.

Those AVI's are then imported into a new project as my master files. So far all seems OK. They play fine in PPCS5.5 or Windows Media Player, and I can edit them fine.

Another editor will be using the files on a Mac and wants them as MOV's, so I was trying to convert them for him to use.
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2011, 10:55 AM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Seem something must not be installed. You could try the shell rewrap.exe utility. Open a shell and type "rewrap" and it will tell you how to use it.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2011, 01:14 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

David, thanks for the prompt responses.

I tried the "rewrap", and it doesn't do anything.

I typed:

rewrap E:/source.avi F:/output.mov

And nothing seems to happen, just goes back to the prompt.

I also tried again using HDLink and confirmed that as soon as I start the convert process it fails immediately with the error previously posted.

In the meantime, I am trying to re-export from PPCS5.5 as a .MOV, but that is taking 5 hours per 1 hour clip, and I have 7 clips to process...so it is very very slow.
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2011, 02:09 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

This could mean a quicktime update has broken us again (or you dont have quicktime installed.) You will likely need support to do a remote session on your PCs.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2011, 06:23 PM   #9
New Boot
 
Join Date: Aug 2008
Location: Charlotte, VT
Posts: 18
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

I'm having a problem similar to Ken's. I am able to do the avi to mov conversion but the audio is never complete. On November 3 Jake said that he was able to reproduce the problem and was going to have an engineer take a look. Haven't heard anything since then.
Jan Cannon is offline   Reply With Quote
Old November 21st, 2011, 06:07 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

I got a response from Jake to my trouble ticket today, confirming it is a known problem that they are working on. His response was:

"This is a known issue with HDLink right now. Our engineers are working on it.

What you can do in the meantime is use the Mac version of Neo to rewrap the AVI files to MOV files."

In the meantime I set up Premiere Pro to rexport as MOV. It works OK, just takes FOREVER!
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old December 27th, 2011, 03:46 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Any update/fix for this issue yet...?
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old June 23rd, 2013, 01:56 PM   #12
New Boot
 
Join Date: Oct 2009
Location: Charlottesville, VA
Posts: 9
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

I realize this is a very old thread, but I've run into what sounds like the same issue attempting to rewrap a cineform 2k AVI file to a cineform 2k MOV file with HD Link. I'm on Windows 7, my client is using a Mac. Unfortunately, I didn't look to see if there was a reported error like mentioned at the start of this thread. I just started off the conversion and came back hours later when it was complete. I made it farther than 15 minutes but at some point near the middle of the MOV file which is a one hour and 13 minute movie, the sound stops, video is fine.

Just wonder if this issue was ever resolved. I'm going to try to re-render from After Effects to get around the issue but would love to know what is causing the error.

Using Cineform Studio Premium 1.3.2.170

Thanks.
Bergen Brown is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2014, 12:30 PM   #13
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Re: HDLink Error Converting Cineform AVI to MOV

Very old thread...never fixed to my knowledge. I completely reinstalled/updated and it still doesn't work. I guess Cineform/GoPro gave up on it.
Ken Kaiser is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:27 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network