New GoPro CineForm product line is out today. - Page 4 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 26th, 2012, 12:49 AM   #46
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Pasco Washington
Posts: 128
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Taky, hasnt it always been yellow though?
Kelly Huffaker is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 12:50 AM   #47
Inner Circle
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, USA
Posts: 2,109
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

I don't recall the yellow line before when using NeoHD
__________________
LA Color Pros Blog
RODE Authorized Reseller . Comer LED Camera Lights . TakyBox HTML5 Menu Generator
Taky Cheung is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 03:43 AM   #48
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Pasco Washington
Posts: 128
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Well i use Neoscene with Adobe CS5.5 and it has always been yellow. As long as its not RED, you're in good shape!
Kelly Huffaker is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 03:45 AM   #49
Inner Circle
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, USA
Posts: 2,109
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

NeoScene doesn't provide timeline preset to be used in Premiere Pro. It's the Desktop mode. But for NeoHD, it has several Cineform timeline presets for better editing performance.
__________________
LA Color Pros Blog
RODE Authorized Reseller . Comer LED Camera Lights . TakyBox HTML5 Menu Generator
Taky Cheung is offline   Reply With Quote
Old January 26th, 2012, 12:39 PM   #50
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2010
Location: Pasco Washington
Posts: 128
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

hmmm......if your talking about Cineform presets, Neoscene has always had them in my Premiere Pro.
Attached Thumbnails
New GoPro CineForm product line is out today.-cineform-preset.jpg  
Kelly Huffaker is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 01:26 PM   #51
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Location: Satellite Beach, Fl
Posts: 784
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Is there a way for the new studio premium to import entire folders instead of just individual files one by one??? I can't seem to figure it out if you can. If not, that's a MAJOR issue for me. Also anybody having playback issues??? After I do the conversion the sound plays back fine but the video is very choppy. I can bring in some old conversions and they play just fine. So far I'm not that jazzed.
Jerry Porter is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 01:37 PM   #52
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Jerry, talk to support. Doesn't make sense that new files play different that old.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 01:39 PM   #53
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Location: Satellite Beach, Fl
Posts: 784
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

David a ticket has been submitted. Is there a way to batch convert folders or do I have to bring in the files one by one? If it's the latter that's a deal killer for me.
Jerry Porter is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 03:59 PM   #54
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Range select or multi-select work fine. So you can bring in hundreds of clips in one step.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:19 PM   #55
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Location: Satellite Beach, Fl
Posts: 784
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Range select or multi-select work fine. So you can bring in hundreds of clips in one step.
Clips are not the problem folders are.....
Jerry Porter is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:24 PM   #56
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Explain? Do you have a camera that uses folders for clips?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:43 PM   #57
Inner Circle
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, USA
Posts: 2,109
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

I have the same issue with the new studio. I shot weddings with DSLR. At the end of the day, I will have 8 to 15 SD cards that I save them in folders so I know which clips is from which camera. in HD Link, I can pick "Select Folder...". If I didn't check the "Use Capture Location for converted files", I can retain the folder structure.

In Studio, I am having problem using it the first time. The interface is slow. While converting, if I click on any other thumbnail under the Conversion List, the conversion stopped.
__________________
LA Color Pros Blog
RODE Authorized Reseller . Comer LED Camera Lights . TakyBox HTML5 Menu Generator
Taky Cheung is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:52 PM   #58
Inner Circle
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, USA
Posts: 2,109
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

For the Studio tool, it's not even clean the "Advanced" button settings. Does it apply to the current clip only? Does it applied to all the clips in the conversion list? or does it apply to the clips selected? I imported a bunch of 24p clips to Studio. In the Advance button dialog box. Some showing the clips are 29.97fps.

I'm just lost in this new interface. I think it might be okay to split the batch conversion function outside Studio so there will be faster operation. I'm glad HD Link is still included. I think I'm going to stick with HD Link for batch conversion for now.
__________________
LA Color Pros Blog
RODE Authorized Reseller . Comer LED Camera Lights . TakyBox HTML5 Menu Generator
Taky Cheung is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 06:56 PM   #59
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Why not simply drag the folder you want from Window Explorer into the import bin? That works.

I'll add the feature request for convert in place.

As for speed, it should be a fast as HDLink. Please contact support with bug reports.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2012, 07:11 PM   #60
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: New GoPro CineForm product line is out today.

Quote:
Originally Posted by Taky Cheung View Post
For the Studio tool, it's not even clean the "Advanced" button settings. Does it apply to the current clip only? Does it applied to all the clips in the conversion list? or does it apply to the clips selected? I imported a bunch of 24p clips to Studio. In the Advance button dialog box. Some showing the clips are 29.97fps.
It is easy. Advanced setting are what is used when you add to the conversion queue. You can see all the settings per clip under "Conversion Details" in the bottom right of the control panel. This allows multiple conversion types in one queue, something you can't do in HDLink.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:40 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network