GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 13th, 2012, 08:00 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Apr 2008
Location: Malibu, CA
Posts: 480
GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

Interestingly, the old Firstlight program played out to my Decklink Extreme 3D card and external HDTV but not the new Studio Pro. Am I missing a switch here?
Bruce Schultz is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2012, 09:00 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Farnham, UK
Posts: 87
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

It works with my Blackmagic Decklink HD/SDI - was using it only yesterday.
Ian Lewis is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2012, 02:24 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Apr 2008
Location: Malibu, CA
Posts: 480
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

Would you care to share your settings? I am working on Mac version. Working in EDIT mode I have

Playback: set to Best (Full Resolution)
View: Side By Side
External Display: no matter what setting I choose, SxS, OU, Left only etc it constantly reverts to NONE.

This seems to be the problem. I have the Mac desktop purple space theme showing on the external HDTV (Visio 32" 3D) and it flashes black momentarily when I choose an External Display setting then reverts to NONE and nothing but that purple space theme is displayed. I have installed the latest BlackMagic drivers that I can find: Desktop Video 9.2, external display works fine in Final Cut Pro 7.0.3 and FCP X so I know it's not the BlackMagic drivers.

Any suggestions are welcomed.
Bruce Schultz is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2012, 04:14 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Farnham, UK
Posts: 87
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

I'm working in 2D on a PC, so this might be totally different. Output is set in two different places on the view menu.I have two monitors on my Nvidia card, plus a third one connected to the Blackmagic card.

If "Enable Output Card" is ticked, then my Blackmagic Decklink gets the signal. The second monitor settings are in OpenGL settings, where you can choose what, if anything, is sent to a second monitor on the graphics card.
Ian Lewis is offline   Reply With Quote
Old March 17th, 2012, 04:38 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Apr 2008
Location: Malibu, CA
Posts: 480
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

Ian, thanks for spelling that out. Since I don't have that many monitors I won't be able to try that process out.

I received this note from Cineform Support about this issue:

"BlackMagic is not supported with CineForm files. They have our SDK and can add this support...but it is up to them to do so as we don't do any 3rd party hardware integration any more. Instead we license our SDK to these companies for them to do their own implementation."

So I guess it's up to BlackMagic Designs to fix this problem.
Bruce Schultz is offline   Reply With Quote
Old March 19th, 2012, 03:47 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Farnham, UK
Posts: 87
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

Do I infer correctly from your first post that the Mac still has the Blackmagic desktop (use the BM card as a "normal" second screen)? It was dropped (big shame) from the PC BM drivers when Vista appeared. My only further thought is that, since FirstLight on the PC has separate choices for second monitor and output card, that it's confusing the available options on the Mac. What hjappens, for instance, if you disable the second "normal" desktop in the BM driver controls?
Ian Lewis is offline   Reply With Quote
Old March 22nd, 2012, 02:14 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Frankfurt / Germany
Posts: 46
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

Quote:
Originally Posted by Bruce Schultz View Post
Interestingly, the old Firstlight program played out to my Decklink Extreme 3D card and external HDTV but not the new Studio Pro. Am I missing a switch here?
I am on Windows 7 x64 SP1 and have a CS5.5 / GoPro Studio Professional setup and a BMD HD Extreme 3D+ card in my system.

For some reasons it simply don't work at all with HD Link for capture. I think I was also unable to do any playout via PremierePro CS5.5.

I plugged in an older MultiBridge Extreme via PCIe card / cable extension. That worked immediately on the same setup / driver.

So I strongly believe that its an issue related to the HD Extreme 3D+ behaving differently with the same drivers than the older Decklink HD Pro cards etc.

Maybe the source of the problem lies in the 3D funtionality?

Its very unfortunate that Cineform / GoPro isn't taking care of this and we simply don't know if anyone at BMD is really looking into this. If not, SDI based acquisition with Cineform will become a MAJOR problem if not impossible. Its pretty ignorant to believe now in the days of file based editing that no one needs SDI IN or OUT. 99% of all our productions run via SDI links... >90% is BMD based thereof (Video Hubs, Decklinks, Multibridges, HD Link Pro's, DVI Extenders, Genlocks, etc. etc.)

:(

Cheers,
Axel
Axel Mertes is offline   Reply With Quote
Old August 6th, 2012, 01:29 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2011
Location: Walnut Creek, Ca
Posts: 37
Re: GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink

So are you actually using the new GoPro Studio premium (see picture attached) or is it that you are using the older version of firstlight that ships with it?
Quote:
Originally Posted by Ian Lewis View Post
I'm working in 2D on a PC, so this might be totally different. Output is set in two different places on the view menu.I have two monitors on my Nvidia card, plus a third one connected to the Blackmagic card.

If "Enable Output Card" is ticked, then my Blackmagic Decklink gets the signal. The second monitor settings are in OpenGL settings, where you can choose what, if anything, is sent to a second monitor on the graphics card.
Attached Thumbnails
GoPro Studio Pro and Blackmagic Decklink-gopro.jpg  
Dmitry Kitsov is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:38 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network