Com Surrogate not working..... at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 9th, 2012, 06:52 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central Coast Australia
Posts: 1,008
Com Surrogate not working.....

I keep getting this error with any Cineform file in any software, Vegas, After Effects, First Light etc
Anyone know a fix?
Attached Thumbnails
Com Surrogate not working.....-com-surrogate.jpg  
__________________
http://vimeo.com/livewebvideo
Gerald Webb is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2012, 10:05 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai, India
Posts: 1,385
Re: Com Surrogate not working.....

Most likely it's a codec problem.

In simple terms, Windows Explorer, when faced with thumbnails/video/audio that it doesn't trust, opens a dummy process (a surrogate) so that the files can run in it.

So if the codec is at fault, when the process crashes, the surrogate crashes - and not Explorer. If Explorer didn't have this function, it would crash instead - and that's a whole lot messier.

Uninstall cineform, clean the registry and re-install. If you're still having issues, you'll have to get cineform's tech support - maybe there's a patch.
__________________
Get the Free Comprehensive Guide to Rigging ANY Camera - one guide to rig them all - DSLRs to the Arri Alexa.
Sareesh Sudhakaran is offline   Reply With Quote
Old August 10th, 2012, 02:08 AM   #3
Trustee
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central Coast Australia
Posts: 1,008
Re: Com Surrogate not working.....

Thanks for that Sareesh, your post led me in the right direction.
Well this was interesting.
Tried reinstalling Cineform, cleaned registry and junk files, restarted, installed Cineform, restarted
First thing I get on restart is the same error window.
Didn't have time to muck around so just kept working....
Then I noticed the error kept popping up every time the Desktop became visible.
There was a file rendered to Cineform from Vegas that failed, It was rendered to the Desktop. I rendered it again and all was good, so I kept working and moved on.
It seems that every time Windows tried to show the thumbnail from the bad file the Com Surrogate error occurred.
Deleted that file and havent seen the error since.
Always the simple things
:)
__________________
http://vimeo.com/livewebvideo
Gerald Webb is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:28 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network