Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 13th, 2012, 02:05 PM   #1
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

Hello,

I use Vegas. I have an older version of Cineform, I capture from my HDV canon through HDlink.

If I upgrade to Neoscene or better version, will I be able to convert HDV footage into some decent 1920 x 1080 footage using the Cineform codec within Vegas?

Thanks
Larry
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2012, 02:08 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,799
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

I have Vegas 11 Pro. I have Cineform upgrade (mid grade) and yes, in Vegas, you can render out to a Cineform 1920 x 1080 format. You may even be able to capture HDV and upconvert, but I haven't tried that.
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old September 13th, 2012, 02:19 PM   #3
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

How's the quality?
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2012, 12:59 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2010
Location: italy
Posts: 93
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

hdlink in the preference allow you to upsample hdv to hd size. check in preference, also in very old version of cineform. i remember to do that in an old vrsion of 2006
Carlo Macchiavello is offline   Reply With Quote
Old September 16th, 2012, 05:04 PM   #5
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

No, I have HDlink, with NEO HDV and I don't have the option to convert HDV to 1920 x 1080.
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 17th, 2012, 03:55 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 590
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

You cannot upconvert with Neoscene.
Just edit in native resolution then export to 1920.
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old September 17th, 2012, 07:29 PM   #7
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

Ah, and you export to 1920 with what?
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 18th, 2012, 03:59 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 590
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

That depends on the end product
H264 for BD and Youtube
CF codec for an intermediate file.
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 08:07 AM   #9
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

I know that.
What I was saying is that Cineform does NOT let me convert/export the final product to 1920.
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 12:00 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Netherlands
Posts: 590
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

That is odd, i can set any resolution i want.
Did you unlock the width and height and set it to square pixels?
Ann Bens is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 07:09 PM   #11
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

When I go to render as, within Vegas, I select AVI, then the cineform codec, and when I try the option 1920 it tells me my app is not licence to to that conversion. It's stupid, I do have a bought version of Neo HDV ad HDLINK on my machine.
I guess I need to upgrade?
Larry Secrest is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 08:09 PM   #12
Major Player
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melrose Park, Illinois, USA
Posts: 935
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

Quote:
Originally Posted by Larry Secrest View Post
When I go to render as, within Vegas, I select AVI, then the cineform codec, and when I try the option 1920 it tells me my app is not licence to to that conversion. It's stupid, I do have a bought version of Neo HDV ad HDLINK on my machine.
I guess I need to upgrade?
I'm afraid so. NEO HDV is limited to 1440x1080 even on exports. This includes the Cineform codec that is included with NEO HDV. You see, the native resolution of HDV is only 1440x1080 to begin with.
Randall Leong is offline   Reply With Quote
Old September 19th, 2012, 11:15 PM   #13
Sponsor: CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,069
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

Note: 1920x1080 encoding is free with GoPro CineForm Studio. Keep NeoScene or NeoHDV installed, then install CineForm Studio on top for expanded, free features.
__________________
David Newman -- web: www.cineform.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 20th, 2012, 05:39 AM   #14
Major Player
 
Join Date: May 2007
Location: Bethesda, MD
Posts: 270
Re: Converting 1440 x 1080 to 1920x1080

Ah, voila! Now I understand!

I only have Neo HDV, so I should upgrade to pro directly.
Larry Secrest is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 




Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:15 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2014 The Digital Video Information Network