Status of Not having to use PPro 1.5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 22nd, 2006, 12:16 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
Status of Not having to use PPro 1.5

David,

Do you have an update on the version of AspectHD that will not require us to have PPro 1.5 installed?

Thanks,

Stacy
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2006, 01:19 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If you have 1.5.1 & 2.0 you don't have to keep the old version installed. Just more the HDV folder from 1.5.1 into 2.0, then uninstall 1.5.1.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 23rd, 2006, 12:59 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
I was trying to keep my new system as "Pristine" as possible.... Was trying to avoid installing 1.5 alltogether.

Any idea of how long until the version that doesn't need 1.5? I might just wait as I'm exporting anything at the moment.

Stacy
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old August 23rd, 2006, 06:15 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
No news yet.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2006, 09:37 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
David,

Not to keep beating this dead horse.....

Is there ANY way to create a M2T file after editing a cineform file in PPro 2 WITHOUT having to install PPro 1.51? -- Even if it involves some outside conversion utility.

Thanks,

Stacy
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2006, 10:09 AM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Yes. You can use Adobe's M2T export features for 60i, 50i and 30p, the only issue is support for 24p exports. We had added 24p for the 1.5.1 MPEG Tools yet changes to PPro 2.0 broke that support, and we have been try to negoiate a business solution ever since. There has been some feet dragging by the third party involove who are reluctant to help us, but they has been progress.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 27th, 2006, 10:31 AM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by David Newman
Yes. You can use Adobe's M2T export features for 60i, 50i and 30p, the only issue is support for 24p exports. We had added 24p for the 1.5.1 MPEG Tools yet changes to PPro 2.0 broke that support, and we have been try to negoiate a business solution ever since. There has been some feet dragging by the third party involove who are reluctant to help us, but they has been progress.
Perfect! I only use 60i.....

thanks!

Stacy
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2006, 01:26 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by David Newman
Yes. You can use Adobe's M2T export features for 60i, 50i and 30p, the only issue is support for 24p exports. We had added 24p for the 1.5.1 MPEG Tools yet changes to PPro 2.0 broke that support, and we have been try to negoiate a business solution ever since. There has been some feet dragging by the third party involove who are reluctant to help us, but they has been progress.
OK..... now I feel like an idiot.... HOW do I do this? I don't see anything in PP2 that talks about M2T export.
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2006, 01:30 PM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Unfortunately PP2 doesn't have a direct "M2T" export, crazy that is doesn't, but it does have "export to tape". The work-around is to import your completed Aspect HD project into a Adobe HDV preset then do an export to tape -- once you're done, switch back to the Aspect HD preset.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2006, 01:34 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by David Newman
Unfortunately PP2 doesn't have a direct "M2T" export, crazy that is doesn't, but it does have "export to tape". The work-around is to import your completed Aspect HD project into a Adobe HDV preset then do an export to tape -- once you're done, switch back to the Aspect HD preset.
Wow what a pain.

OK it looks like I'm going to have to install PP1.51. Am I gonna need to install PP2 again afterwords to make sure everything is cool?

BTW.... what happens to customers to buy AspectHD and have never owned anything other than PP2? Are they just out of luck?

thanks for the help, David.
Stacy Rothwell is offline   Reply With Quote
Old September 11th, 2006, 01:44 PM   #11
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Actually, it isn't much of a pain, only takes a few seconds to setup. The pain is having to have a deck attached to do the M2T export rather than creating a file.

M2T export is not important on many production as there are better/cheaper/faster ways to archive, and HDV is not a distribution format. All that said the licensing issue is being addressed so that we will be "allowed" to export HDV directly from 2.0 in the not to distant future.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:24 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network