Aspect V5 - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 3rd, 2007, 07:55 PM   #16
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Yes, thank you John. There have already been a bunch Aspect HD users to join you in Prospect HD in the last couple of days. We hope for many more.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 09:54 AM   #17
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Hi David,
Is there an update log available between the V4 and V5?
I don't see any on your website, unless I overlooked a link?
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 10:31 AM   #18
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
With the site updates that may have beeen missed.

Keying elements :
1) New codec for even higher quality (using the Prospect core.)
2) HDSDI/HMDI capture support with HDLink using a range of AJA or Blackmagic cards.
3) Quicktime support for import and exports.
... plus more..
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 11:37 AM   #19
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Thanks David for the fast respons as always.
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 02:10 PM   #20
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 132
So looking at those v4 to v5 updates, I won't see any quality improvements for my current project, where all the footage is already captured?
__________________
Doug Turner
http://therunsmovie.com
Douglas Turner is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 02:29 PM   #21
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Douglas,

The codec upgrades are primarily encoder changes, so any new encodings will benefit. This includes CineForm exports from Premiere/AE of your existing projects.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 06:09 PM   #22
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 132
OK, thanks. We have a test screening at the start of June, so I'll delay trying v5 until then...
__________________
Doug Turner
http://therunsmovie.com
Douglas Turner is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2007, 03:24 AM   #23
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Hi David,
I installed the AspectHD V5 trial, and imported some MOV trailer clips I downloaded from the Quicktime Pro website to have good MOV footage to convert as a test. (shrek3 trailer 720P)
But when I start the conversion the debugging displays an error on the MOV-file were the codec is not supported.
The Move-file plays fine on my laptop, and Premiere Pro 2.0 can read and convert it to Cineform. Do I need to install something extra from Quicktime? I have the Pro 7 installed.
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old May 10th, 2007, 10:20 AM   #24
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Marc,

Some QuickTime files will not convert with HDLink as the decoder is not available in DirectShow, even if it is available to QuickTime, many codecs are available to both. If you can play the MOV in MediaPlayer when it should convert. We do plan to add full QuickTime based conversion support to HDLink to address this, although it is a low priority as there are work-arounds like you have found with Premiere.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2007, 09:32 AM   #25
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Belgium
Posts: 695
Thanks for the info David.
Is there a list of Quicktime codecs you currently support? Because I have a few clients in the Non-video business who needs to convert many quicktime media into AVI for our media servers. Adobe premiere and Procoder have too many settings for them. I would like to recommend to buy Neo HDV instead when it works with all kinds of Quicktime codecs.
Marc Colemont is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2007, 10:19 AM   #26
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Once we complete the QT interface to HDLink we will support the decoding and conversion too CineForm for anything QuickTime can handle. Today the QuickTime support is about using CineForm compression with QuickTime, which widens our compatibility greatly.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:57 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network