NEO HDV + Canon XH-A1, won't split? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 13th, 2007, 04:53 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 173
NEO HDV + Canon XH-A1, won't split?

Hi, simple post ..

Capturing from XH-A1, variety of 25F and 50i footage.

Neo HDV (downloaded today) HDLink isn't splitting scenes! I've tried it straight to cineform, to cineform+m2t, and to m2t alone ... no splitting :(

Is anyone else doing this successfully?
Kris Bird is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 05:32 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Patterson La.
Posts: 207
File a ticket and ask for Tim Bucklin
Salah Baker is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 05:46 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 173
Already filed a ticket, so I appended a note for it to be assigned to that person...

Have you had similar problems ..?

I have a promo that needs edited/graded to be finished a little over a week from now, our editor is holding off starting until we know whether we can go the cineform route .. (as opposed to hdv, which sucks for 150+ cuts in 3mins)... Hopefully I'll get some resolution asap :)

Otherwise, cineform looks like a dream to work with.

Kris
Kris Bird is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 05:51 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Patterson La.
Posts: 207
Tim works on HDLink .
He had a reslolution for me in less than 24
Salah Baker is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 06:16 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Patterson La.
Posts: 207
"Have you had similar problems ..?"
it may be my issue that broke yours...lol
Salah Baker is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 06:20 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 173
It happens :) Have an older version handy ? ;)
Kris Bird is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 06:52 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Kris, while you're waiting for Tim's response, I have a couple things to suggest:
1) Try a utility called "HDVSplit" to split your HDV files. You can then use HDLink to convert the split files to CineForm Intermediate. More on HDVSplit in this thread: http://www.dvinfo.net/conf/showthrea...light=hdvsplit.

2) You can download the previous version of Connect HD on the CineForm downloads page by clicking on the "Update" button: http://www.cineform.com/products/Dow.../Downloads.htm. Put in a random number for the serial number and it'll return a link to you. We didn't do any update to the splitting algorithm when we moved up to NEO, but some people seem to report different behavior for some reason.
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 07:38 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 173
Cheers David!

HDVSplit splits them no problem, will do that and convert to cineform for the time being!

Tried uninstalling my version of NEO and installing older Connect HD versions-- seemed to behave in the same way, no splits!
Kris Bird is offline   Reply With Quote
Old May 13th, 2007, 08:03 PM   #9
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
All right - at least you have a workaround in the mean time....
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old May 16th, 2007, 10:55 AM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 173
Hi, just a follow-up .... I've been capturing another project with HDVSplit (to M2T) and then converting the M2Ts into Cineform Avis with HDLink ... HDLink is regularly freezing up (the window stops responding), and I have to kill the process. I know that HDVSplit reported 2 dropped frames in the 4 hours of video--- In what circumstances would HDLink it freeze up?

So at the moment I'm in a position where I can't have faith in my folder of cineform footage as I've had to keep "resuming" the batch compression, and I know for a fact that one ~20minute take has been truncated to ~3mins long ...

If only HDLink would capture and scene split direct from the A1 =\ Is *anyone* doing this successfully? If so, what version of HDLink/cineform?
Kris Bird is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 09:33 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network