NeoHDV--How do I render intermediate files in Vegas at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 28th, 2007, 11:09 PM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
NeoHDV--How do I render intermediate files in Vegas

Okay. I have Neo HDV. Captures great with HD Link. I'm using with Vegas 7, and I also have Premiere 2.0 I captured from my HV20, using pulldown, from footage I shot in the 24p setting.

Now question is this. When I work with the intermediate files, and I am finished editing, I want to render my product to another intermediate file to compile with others from my final project. So in vegas, I select avi to out put, and select HDV 1081 Intermediate 24p.

I get a message License Required: Not Licensed for Cineform HD encoding. Plese visit www.cineform.com to purchase your upgrade....

I had installed NeoHDV player but uninstalled, before reinstalling, first HDConnect, then the upgrade to NeoHDV.

So shouldn't I have the ability to render to the intermediate codec, as I tried ? I thought one of the benefits was ability to render over and over with little quality loss.
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2007, 07:51 AM   #2
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
Chris...

you should be able to re-render without an issue. I would recommend uninstalling everything Cineform and try reinstalling.
Bill Ravens is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2007, 09:29 AM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Uninstall your NEO HDV, then manually delete CFHD.dll from windows/system32 if it wasn't removed, then reboot. Sometime a system lock prevents the CFHD.dll file used by Vegas, from being upgraded. Now install NEO HDV can all should be working again.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2007, 10:49 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
Okay Guys. I will give it a try later this evening. In meantime, I haven't updated to Vegas 7 e, based on reports of hangups. Does NeoHDV expect to be working with 7 e?
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2007, 11:46 AM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
It works with 7e.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2007, 02:02 PM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
David:

Looks like your instructions solved the problem.

Thanks !!
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:24 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network