AspectHD/Cineform acquisition problem at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 25th, 2007, 12:56 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Jun 2007
Location: London, UK
Posts: 5
AspectHD/Cineform acquisition problem

I'm trying out the AspectHD software and tried it on some HDV video i did a few days ago.

Using Premier pro 2 on a quad core PC with a 22" asus 222 monitor

When capturing the video and playing back in premier, the footage does'nt look very good. It looks like it has way too much colour. Although it does look ok when the footage is paused on the screen. I've checked the capture settings and they are fine.

I've also captured it using the standard HDV capture on premier and the footage looks good. Far better than via Aspect.

Seems to me I have to do extra work to get the footage to look like the standard capture. Is this normal?
Sy Angelis is offline   Reply With Quote
Old June 25th, 2007, 01:39 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hollywood, CA
Posts: 1,675
Images: 1
Video capture is always just copying 1's and 0's. It's not going to change the look of the footage. As I remember this has something to do with the graphics card you're using. What's in your computer?
__________________
BenWinter.com
Ben Winter is offline   Reply With Quote
Old June 25th, 2007, 03:41 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Ben is correct. Let me guess, you have a NVidia card and the saturation for the overlay is set to 114% -- NVidia ships their cards with the wrong defaults for video work -- you need to tweak the NVidia settings.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2007, 06:40 AM   #4
New Boot
 
Join Date: Jun 2007
Location: London, UK
Posts: 5
Yep, I have an Nvidia GeForce 8800 GTX

I'll have a play around with the settings and see what happens.

Thanks for the help.
Sy Angelis is offline   Reply With Quote
Old June 28th, 2007, 10:53 AM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Munich, Germany
Posts: 135
Sy, please tell me if you got the right look. Ive tweaked my nVidia Quadro FX1500 too much... and still couldnt get it.
Hernan Vilchez is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:34 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network