nanoFlash Intermittent Video and Firmware 1.5.249 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Convergent Design Odyssey
...and other Convergent Design products.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 27th, 2010, 08:57 PM   #1
Convergent Design
 
Join Date: Apr 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 869
nanoFlash Intermittent Video and Firmware 1.5.249

We just posted new nanoFlash public beta firmware, version 1.5.249, available for download at: http://69.15.88.17/downloads/nanoFla...sh_1.5.249.zip

The new firmware is intended to specifically address numerous issues, including:

1) Intermittent Video Source - we added an auto-correction routine to fix SDI bit-errors, which caused the nanoFlash to unlock and report an intermittent source.

2) Fixed an occasional power-up problem when returning from Stand-By mode.

3) Fixed an LTC timecode issue with 1080p24. The fix should improve LTC for all video formats, especially on long cable runs.

4) Turned off "Read Only" status on all recorded files (this will become an option in a future release).

5) Fixed audio/video sync on Playback which was previously off by 2 frames.

6) Added screen tally option which displays a red bar on the monitor screen during recording.

Best Regards-
__________________
Mike Schell
Convergent Design
Mike Schell is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2010, 11:58 PM   #2
Trustee
 
Join Date: Sep 2006
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,138
Beta Firmware Updates

Hi Mike:
Great news for Nano users. This looks like a *significant fixer update. Can you gives us an ETA on the next firmware update for the XDR ?
Mark Job is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 01:23 AM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
So it looks like those monitoring via HDMI-out will not take advantage of the recording activity bar (E to E connection is required).

Is it only temporary, or is sending this indicator to HDMI-out impossible?
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 08:38 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Mark

I will check today. However, it is my understanding that we have created releases for the Flash XDR and nanoFlash simultaneously.

We just need to complete the testing for the Flash XDR version, as I understand it.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 08:47 AM   #5
Trustee
 
Join Date: Sep 2006
Location: Montreal, Quebec, Canada
Posts: 1,138
Thanks Dan :-)

Hi Dan:
OK. Thanks for the update on this information :-) I will look forward to the next firmware release.
Mark Job is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 08:53 AM   #6
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Piotr,

I will check this morning.

Have you tried it? I have checked the manual and it refers to SDI without mentioning HDMI.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 09:56 AM   #7
Major Player
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, Canada
Posts: 975
First off, kudos to the CD team on this update. The menu organization is great. Your tweaks to the menu structure over time as you have added features still make setup straight forward for the user and keeps people in a procedural frame of mind covering off the bases as they go through the menu items.

- - - -

Knowing that I am in a minority of regular posters here that use the SDI out, I wanted to try the new firmware and do a test shoot trying out the tally bar. I did but I could not get it to show on the screen.

Activated E to E, unit triggered by camera's timecode. I will mention anyway... turned off power saving mode, tried both 1080 and 720 modes at a bitrate of 180 longGOP. In these instances, could not get the tally bar to show up at the bottom of the monitor.

The signal is going through a Decimator HD to SD downconverter. I can see the whole HD image on the SD monitor, as confirmed by my on camera HD display.

How many pixels high is the tally bar?

I'll be doing some shooting today so I will try other configurations in an attempt to get it up on the screen.

-Andrew
Andrew Stone is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 10:04 AM   #8
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Andrew,

I will set up my monitor right now and perform a test.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 10:29 AM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
Quote:
Originally Posted by Dan Keaton View Post
Dear Piotr,

I will check this morning.

Have you tried it? I have checked the manual and it refers to SDI without mentioning HDMI.
Dear Dan,

I haven't checked yet, but in the Release Notes, I read:

- Added Screen Tally option (Video->Screen Tally), which places a red bar on the output to
indicate unit is recording. Video->E to E must be turned on for Screen Tally to work correctly.

Now, E to E only works with SDI to SDI out, right?
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 10:36 AM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Friends,

To the best of our knowledge, the Tally Bar Indicator, as output to the monitor, is not working in this Public Beta, 1.5.249.

We had this working, so we are checking it out with our engineers now.

I was not able to make it work on my setup, nor was Mike, in the lab, this morning.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 10:40 AM   #11
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Poland
Posts: 4,086
It's OK Dan - we'll wait; you're great anyways, guys!

However, please address my question:

- in the light of the above statement from Release Notes, is it at all supposed to work with HDMI-out as well?

Piotr
__________________
Sony PXW-FS7 | DaVinci Resolve Studio; Magix Vegas Pro; i7-5960X CPU; 64 GB RAM; 2x GTX 1080 8GB GPU; Decklink 4K Extreme 12G; 4x 3TB WD Black in RAID 0; 1TB M.2 NVMe cache drive
Piotr Wozniacki is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 11:51 AM   #12
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Piotr,

I do not have an answer yet.

I first tried to get it to work with SDI, but it does not seem to be working.

I am now setting up an HDMI monitor for a test.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 12:16 PM   #13
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Andrew,

Thank you very much for the kind words.

The Tally Bar, when working, is clearly visible in the monitor. Our engineers think we must have broken the code as we prepared the final release.

Some monitors "overscan" or "underscan". I checked it out with my Sony LMD-2450WHD monitor, using all of the scan options, and I could not see the record bar. Thus, I am confident, at this time, that it is not working in this Public Beta, 1.5.249.

We go through a very formal testing process before we put out each release. We probably did not add this new menu option to our test procedure.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2010, 12:27 PM   #14
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Dear Piotr,

I have tested the Record Indictor feature with an HDMI monitor.

I did not see the red bar.

Of course, this does not mean much since I do not see it on the HD-SDI monitor either.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old June 5th, 2010, 11:35 AM   #15
New Boot
 
Join Date: May 2010
Location: Golden, Colorado
Posts: 11
I couldn't get the tally to work either. I tried everything. Glad it wasn't just me.
Ernie Santella is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:10 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network