DV Info Net

DV Info Net (http://www.dvinfo.net/forum/)
-   Convergent Design Odyssey (http://www.dvinfo.net/forum/convergent-design-odyssey/)
-   -   Why Can not make slow motion work? (http://www.dvinfo.net/forum/convergent-design-odyssey/491746-why-can-not-make-slow-motion-work.html)

Julio Veas P. February 14th, 2011 12:12 PM

Why Can not make slow motion work?
 
I have been trying to record with the over/undercranking mode in the nano with this settings:

EX1
720p60

nano set to:

MXF
I Frame: 220Mbps
3:2 Pulldown off
720p 60/50> 30/25 off
Crank _24 60

after 13 seconds of recording it says "lost footage card too slow", I have tried lovering the bit rate and the same result.

I have three cards two Delkin 64GB and a Sandisk Extreme 32GB, same effect in all of them

Am I missing something.

Any advices

Thanks

Daniel Doherty February 14th, 2011 12:37 PM

I hope I'm wrong but it is my understanding that the EX1 SDI can only output 60i or 24psf.

Dave Sperling February 14th, 2011 02:14 PM

I can't answer the slo-mo question, but I do know that when I switch my EX1 over to 720/60, my hd-sdi monitor indicates that it's getting a 720p signal, as does the nanoflash.

Julio Veas P. February 14th, 2011 04:04 PM

yes, sure it does and it is the way convergent design suggests you should set your camera to..... the problem is that the nanoflash seems to stop recording due to a card being too slow, however it is supposed that the bit rate is adjusted so that it fits the 220 mbit/sec, so in theory the cards are not the problem since they support 220 mbit/sec under normal recording conditions.

Julio Veas P. February 14th, 2011 04:16 PM

Just solved it, it works with .mov files but not with mxf.

Daniel Doherty February 14th, 2011 04:40 PM

Julio,

Have you confirmed that you're recording 60 progressive frames per second?

Julio Veas P. February 14th, 2011 04:55 PM

On page 116 of the EX1 userīs manual says that when you set 720p60 the output of the SDI is 59.94p so it should be recognized progressive by the nano if it the record/progresive is checked in the menu.

Daniel Doherty February 14th, 2011 05:04 PM

That's excellent news! Thanks.

Rob Dommermuth February 23rd, 2011 07:35 AM

Re: Why Can not make slow motion work?
 
Hi Guys

I have also tried to get slow mo to work with my ex1 and could not.

So I use the cameras slow mo , at least it works.

Dan Keaton February 23rd, 2011 11:07 AM

Re: Why Can not make slow motion work?
 
Dear Rob,

What firmware verion are you using?

As far as I know our slo-mo works.

Please feel free to call me today.

Support Contacts | Convergent Design


All times are GMT -6. The time now is 01:46 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network