I-Frame indicator?? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Convergent Design Odyssey
...and other Convergent Design products.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 13th, 2012, 05:38 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 137
I-Frame indicator??

Greetings -
New NanoFlash owner here, so forgive if this is stupid.

I am looking to use the NF in a couple of ways: to replicate P2 AVC-Intra recording by putting the NF on a PDW-F800 and record in I-frame - and to replicate XDCAM 422 Long-GOP when using it on an HPX2700 Varicam and recording in Long-GOP. In basic words, to make an xdcam a p2 cam and vice versa.

My question is - in performing test recordings on the F-800 with the NF set to I-frame/100mb/1080/30p, and then playing back in both QuickTime Player 7 and FCP 7, I always see (under "format): Apple XDCAM HD422 50 Mb/s CBR when analyzing the clip.

is my mac/fcp/QT doing something to this upon playback??

thank you!
Brian
__________________
Brian Young - Los Angeles - www.FlacaProductions.com
F800, F5, FS7, A7s
Brian T. Young is offline   Reply With Quote
Old July 13th, 2012, 06:25 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Burnaby, BC, Canada
Posts: 2,963
Re: I-Frame indicator??

First off: MPEG-2 I-frame is less efficient than AVC-Intra so it requires more bitrate to be relatively equal. 220+Mbps I-frame MPEG-2 should be relatively equal to or superior to AVC-Intra at 100Mbps.

It is normal for QT to read 50Mbps as the codec. Your actual data rate shows in Movie Inspector as MB/s.
__________________
I wait for the day cost-efficient global shutter 60fps capable CMOS sensors emerge for use on major manufacturers' cameras. (Sony, Canon, etc.) Rolling Shutters are a plague.
Jack Zhang is offline   Reply With Quote
Old July 13th, 2012, 06:35 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 137
Re: I-Frame indicator??

Jack,

Understood on I-frame/Intra efficiencies - thank you.

Strange for QT to incorrectly show the codec, isn't it?

Thanks again,
b
__________________
Brian Young - Los Angeles - www.FlacaProductions.com
F800, F5, FS7, A7s
Brian T. Young is offline   Reply With Quote
Old July 15th, 2012, 10:20 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: NYC
Posts: 121
Re: I-Frame indicator??

The Apple XDCAM HD422 Quicktime codec can play any bitrate the nano can record, but the Quicktime codec can only encode to 50Mb. It's "title" includes the 50Mb part.
Billy Steinberg is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:38 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network