Wrong frame rate recorded at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Convergent Design Odyssey
...and other Convergent Design products.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 23rd, 2014, 03:35 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kibbutz Ein-Hashofet, Israel
Posts: 130
Wrong frame rate recorded

Hello.
I shot a commercial with the Canon 5D Mark III and the Odyssey 7Q,
recording to ProRes HQ 4:2:2. 1080p 25
I just linked the clips in Avid Media Composer.
While most of the clips are linked fine, 7 of them are listed as if they were shot in 30 fps.
For these clips Media Composer also marks a green dot when they are in the timeline,
and writes (30.00 FPS) next to the clip name.
They are not the first nor the last clips that were shot - just in the middle.
I confirmed the frame rate with QuickTime movie inspector.

Needless to say I didn't switch the frame rate during the shoot...
Any explanations to how this might have happened???

Thanks!
__________________
Arbel Rom - Cinematographer.
arbelrom@gmail.com http://www.ehpro.co.il/home
Arbel Rom is offline   Reply With Quote
Old May 25th, 2014, 08:06 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2002
Location: Augusta Georgia
Posts: 5,413
Re: Wrong frame rate recorded

Dear Arbel,

I will report this problem our support team.

I am sorry, but I do not have an explanation for this problem at this time

Respectfully,

.
__________________
Dan Keaton
Augusta Georgia
Dan Keaton is offline   Reply With Quote
Old May 27th, 2014, 09:04 AM   #3
Sponsor: Convergent Design
 
Join Date: Jul 2010
Location: Colorado Springs Colorado
Posts: 166
Re: Wrong frame rate recorded

Hello Arbel,

We have not had any reports of this issue before,

What Odyssey firmware were you using? (this is found under Odyssey>About)

What version of Avid Media Composer are you using?

Also is this on the PC or Mac?

Then we can work on replicating this here in our Lab.

Best Regards.
__________________
Andy Mangrum, Tech Support Convergent Design, Inc
Andy Mangrum is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2014, 12:25 PM   #4
Tourist
 
Join Date: Sep 2012
Location: Minneapolis, Mn
Posts: 1
Re: Wrong frame rate recorded

Hi Arbel and Dan,
I too have just had an issue with a different frame rate than what the camera was set to output. I shot all day this week on a project with my FS700 recording into my 7Q. Recording set at ProRes HD 422. Output on my camera was set at 1080/24p FX. I finally did notice at the end of the day that the 7Q display read "1080PSF29 422 FS700". Upon editing I see it was recorded at 30fps. Not sure what I set wrong or what went wrong? Any ideas?
Thanks,
Curtis
Curtis Johnson is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Convergent Design Odyssey

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:09 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network